CRISI TERRITORIAL A CATALUNYA

Artadi considera "decebedora" la Comissió Bilateral amb l'Executiu de Sánchez

Margarita Robles ha assegurat que el Govern espanyol surt amb bones sensacions de la reunió

44361446 59

44361446 59 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La consellera i portaveu de la Generalitat, Elsa Artadi, ha lamentat que la reunió de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat celebrada dimecres passat fos "decebedora" a nivell polític i sectorial.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha criticat que es van limitar a prendre nota de les demandes de la Generalitat i dir que les estudiarien, sense posicionar-se, i a la pregunta de si creu que no s’havien preparat la reunió, ha assenyalat: "Es pot dir així".

"Es van limitar a rebre. Entenc que hi ha matèries complexes, però n’hi ha d’altres, com polítiques de vivenda, en les quals no poden dir que ja s’ho miraran", ha apuntat.

No obstant, ha celebrat que hi va haver una part positiva: "Que es va poder parlar de tot amb franquesa. És evident que és un canvi positiu i que hauria de ser un camí" a seguir. Artadi també ha avisat el PSOE que si el seu comportament és el mateix que el del PP, "no hi ha res que justifiqui donar suport a Pedro Sánchez, com no n’hi havia per donar-ne a Mariano Rajoy."

El Govern espanyol, "raonablement optimista"

El Govern central, per la seva part, ha considerat positiva la trobada i ha manifestat la intenció de l’administració de Quim Torra de llançar un missatge per als seus seguidors. Margarita Robles ha assegurat que "l’altra part està volent sotmetre el Govern espanyol a una tensió màxima, però el Govern central és raonablement optimista. Veurem l’ampolla mig plena. Ells estan parlant per al seu públic determinat"

A més, en una entrevista a la cadena SER ha assegurat que el límit per al diàleg és la constitució. "No acceptarem res que trenqui la Constitució. No a l’autodeterminació. No a l’independentisme. A partir d’aquí, hi ha moltes coses que es poden i que s’han de parlar", ha remarcat Robles.

Un "error" per a Ciutadans

Notícies relacionades

La reunió ha sigut atacada també per la formació taronja, el secretari de comunicació de la qual, Fernando de Páramo, ha qualificat d’"error" la iniciativa de Sánchez d’establir un diàleg amb el Govern, ja que és una manera de donar suport als independentistes.

Així ho ha remarcat en una entrevista a Antena 3, en què a més ha reivindicat el projecte del seu partit com una alternativa als governs del PP i el PSOE