"qüestions importants"

Casado oferirà a Sánchez posicions "comunes" en immigració, economia i política territorial

Montserrat confirma que demanarà al president impedir per llei els indults a independentistes catalans

undefined44450819 spain s newly elected popular party  pp  leader pablo casado180726143932

undefined44450819 spain s newly elected popular party pp leader pablo casado180726143932 / PAU BARRENA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha expressat aquest dimecres que proposarà al president del Govern, Pedro Sánchez, en la reunió que mantindran demà al palau de la Moncloa la necessitat que PP i PSOE, en les qüestions importants per a Espanya, com immigració, política econòmica o política territorial, dialoguin i intentin mantenir posicions "comunes", sempre "dins de la responsabilitat".

Casado s’ha pronunciat així, en declaracions als periodistes, durant una visita a Algesires (Cadis) per conèixer de prop les tasques que la Guàrdia Civil, Creu Roja, Policia Nacional i Salvament Marítim estan duent a terme per acollir les persones que han arribat aquests dies les costes andaluses, així com l’atenció deixada des de l’ajuntament de la ciutat.

"Posicions comunes"

"El que vull proposar al president del Govern és que en les qüestions importants per a Espanya, els dos partits fonamentals, que som el PP i el PSOE, puguem parlar i tenir posicions comunes, sempre que siguin dins de la responsabilitat", ha indicat.

Entre aquests assumptes fonamentals, Pablo Casado s’ha referit al problema de la immigració i l’arribada d’immigrants a les costes andaluses, apuntant que plantejarà al president la necessitat que hi hagi una política "eficaç, sense demagògia i sense bonismes".

Altres assumptes que portarà a la seva reunió amb Pedro Sánchez serà la política econòmica i els compromisos internacionals que ha de complir Espanya en la senda de dèficit, sostre de despesa i política fiscal.

Ha agregat, a més, que exigirà al president que "no hi hagi cap tipus d’acostament de presos etarres a les presons del País Basc".

D’altra banda, ha assenyalat que també vol parlar amb el cap de l’Executiu de la política territorial i que no hi hagi "cap cessió" als independentistes ni es permeti "xantatge" per part d’aquests.

Pablo Casado també posarà un altre assumpte sobre la taula, "que està passant a la resta del món i que des d’Espanya no hi hagi un aïllacionisme davant de conflictes comercials a escala internacional o davant de la política de Veneçuela, Nicaragua i la Unió Europea".

Escac a l’independentisme

Notícies relacionades

A més, Casado plantejarà reformar la llei d’indults "perquè no puguin ser indultats els delictes de rebel·lió i de sedició, així com un reforçament del Codi Penal" i de les institucions davant els independentistes catalans.

Així ho ha revelat la portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Dolors Montserrat, en una entrevista a RNE, en la qual també ha assenyalat que els populars pretenen deixar per escrit en la llei de símbols el contingut de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de fa uns dies, en la qual va prohibir als ajuntaments independentistes desplegar estelades o llaços grocs, perquè els espais públics són de tots.