REGISTRE EN UN DOMICILI

Dos detinguts en una operació contra el terrorisme gihadista a Mataró

Els arrestats són dos homes marroquins dedicats a la captació de persones de Barcelona i Tarragona

op leva barcelona validada / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres dos homes a Mataró per presumptament dedicar-se a la captació de gihadistes. Es tractaria d’una operació contra una cèl·lula que reclutava persones de Barcelona i Tarragona per desplaçar-se a les zones de conflicte i integrar-se a grups terroristes. 

Segons ha informat l’institut armat, es tracta de dos homes, M.B., de 46 anys, i O.K., de 36 anys, tots dos de nacionalitat marroquina

L’operació dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 1 i la Fiscalia de l’Audiència Nacional s’ha iniciat a primera hora i els agents han escorcollat almenys un domicili particular a la ciutat. La policia continua durant el matí inspeccionant les vivendes dels detinguts i el material que s’hi trobi per obtenir informació rellevant i aclarir l’activitat que duien a terme els individus.

Aquesta operació té lloc un dia després d’aixecar-se part del secret de sumari del 17-A, que ha donat a conèixer, com ha avançat EL PERIÓDICO, que els gihadistes planejaven atemptar al Camp Nou.

Propaganda gihadista

La investigació de Mataró es va iniciar a finals del 2015 gràcies a la cooperació entre els serveis de seguretat de diferents països després de detectar a internet diversos individus que consumien propaganda de diferents plataformes associades a grups terroristes. Aquesta propaganda constitueix una de les principals fortaleses delsgihadistes, tant per a la difusió del seu ideari radical com per a la captació de nous adeptes i per publicitar les seves accions. 

Notícies relacionades

Des de l’elevació al nivell 4 d’alerta antiterrorista el 26 de juny del 2015, la Guàrdia Civil ha potenciat totes les investigacions relacionades amb aquest tipus d’estructures de propaganda, captació i finançament, especialment en l’àmbit del ciberespai i amb un seguiment especial de les connexions entre residents a Espanya i altres persones pertanyents a grups terroristes a l’exterior.