Investigat en el 'cas Tàndem'

L'empresari Juan Muñoz declararà aquest dijous per haver contractat el comissari Villarejo

El marit d'Ana Rosa Quintana va ser detingut aquest dimarts juntament amb el seu germà i el seu advocat

ar

ar

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’empresari Juan Muñoz, marit de la presentadora de televisió Ana Rosa Quintana, el seu germà i el seu advocat, detinguts aquest dimarts en el marc de l’operació Tàndem per haver contractat presumptament el comissari jubilat, José Manuel Villajero, passaran aquest dijous a disposició judicial per declarar davant del jutge de l’Audiència Nacional encarregat del cas, Diego de Egea, han informat fonts jurídiques.

Per aquest mateix assumpte, també compareixeran el mateix Villarejo i el seu advocat, Rafael Redondo, principals investigats en aquest cas. Les detencions de Muñoz i les altres dues persones s’emmarquen en la peça denominada 'Pintor', la sisena de la causa i oberta divendres passat per part del magistrat de reforç del Jutjat Central d’Instrucció número 6, han explicat les fonts consultades.

Aquest dimarts, agents de la Policia Nacional van detenir l’empresari, el seu germà i el seu advocat pels delictes d’extorsió, descobriment i revelació de secrets comesos a l’haver contractat presumptament Villarejoa fi d’extorsionar una tercera persona.

A més dels arrestos, en el curs de l’operació, realitzada a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció després de l’obertura de la peça, es van produir un total de set registres a les localitats andaluses de Marbella i Sotogrande, a més de Madrid.

Villarejo fa més de nou mesos que està en presó provisional pel 'cas Tàndem’, que va esclatar a començaments del novembre passat al destapar-se una presumpta trama de corrupció en què haurien participat diversos policies i en la qual el comissari està investigat per blanqueig de capitals, suborn i organització criminal.

Arxiu contra altres clients

El jutge De Egea ha arxivat la causa contra antics clients del comissari jubilat, com va passar maquest dilluns quan el magistrat va desimputar quatre directius d’un despatx d’advocats que van contractar presumptament els serveis de l’expolicia per fer un informe de seguiment de diversos antics socis al considerar que els lletrats no coneixien ni la condició ni els mètodes de Villarejo. No obstant, aquestes peces es mantenen obertes perquè encara hi continuen investigats el mateix Villarejo i Redondo.

Fa tan sols una setmana el comissari jubilat va comparèixer davant del magistrat instructor en relació amb la peça 'Carol', que es va obrir el 20 de juliol i que fa referència a un encàrrec que li hauria fet la princesa Corinna zu Sayn-Wittgenstein al comissari Villarejo per ajudar un diputat britànic del Partit Conservador, que hauria sigut investigat per la Hisenda espanyola, segons va publicar 'Voz Pópuli'.

Notícies relacionades

Villarejo va assegurar davant del jutge el 26 de juliol passat que va acudir a aquesta trobada, que va tenir lloc a Londres el 2015, per actuar com un enviat de l’Estat per solucionar els problemes entre el rei Joan Carles i ella.

Segons les gravacions d’aquesta conversa –l’autoria de la qual no va reconèixer el comissari jubilat– que s’han publicat en diversos mitjans de comunicació, la consultora germanodanesa revelava que el rei Joan Carles tenia comptes a Suïssa i cobrava comissions il·legals per aconseguir contractes.