El Parlament debat el decret de necessitats financeres del Govern

La diputació permanent vota també la gestió directa d'Aigües Ter-Llobregat

icoy36622665 pere aragones161214172121

icoy36622665 pere aragones161214172121 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

El vicepresident del Govern i titular d’Economia, Pere Aragonès, ha explicat en la Diputació Permanent del Parlament la necessitat que aquest òrgan parlamentari convalidi un decret del Govern per poder dur a terme operacions financeres d’aval públic en el marc de l’actual situació de pròrroga pressupostària. "S’han d’adequar necessitats financeres mentre es mantingui la pròrroga pressupostària, ha argumentat Aragonès. Finalment la Diputació Permanent ha convalidat la mesura

Matrícules universitàries

En concret es vota si es permet al govern set avals, entre els quals el de la gestió d’ajuts universitaris per permetre l’aval a entitats financeres per executar convenis amb què finançar l’import de la matrícula universitària. També es tracta d’autoritzar l’aval al Parc Científic de la Universitat de Barcelona.

Aragonès també ha reclamat l’autorització per a un aval d’operacions financeres de cooperatives agràries "per preservar el finançament del sector agrari", així com un aval al Circuit de Catalunya per al gran premi de F1 del 2019. Així mateix el vicepresident ha reclamat aval per a actuacions de comprovació i inspecció de l’IVA i el Consorci del Parc de Recerca Biomèdica, entre d’altres. "En condicions no excepcionals s’hauria incorporat el decret llei de finals d’abril", ha apuntat Aragonès.

Notícies relacionades

La diputació permament del Parlament –màxim òrgan en períodes de no activitat plenària– debat també un decret pel qual s’assumeix la "gestió directa" del servei de proveïment d’aigua a poblacions per mitjà de la xarxa Ter-Llobregat, de titularitat de la Generalitat. i es crea l’Ens d’Abastiment d’Agua Ter-Llobregat.

La convalidació del decret sobre mesures financeres i l’ATLL s’ha dut a terme en la Diputació Permanent i no en el ple ordinari a causa que les desavinences entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana en relació amb la suspensió dels diputats sobiranistes processats han fet que es tanqui l’activitat parlamentària fins a l’octubre. L’oposició ha retret al Govern que les disputes i dificultats internes dels independentistes hagin provocat que aquest decret acabi en la Diputació Permanent.