"Dona ales" a l'independentisme

PP i Cs carreguen contra el Govern per la comissió bilateral

"El separatisme s'alimenta de la debilitat de Sánchez", critica Dolors Montserrat

undefined44371799 batet180723195147

undefined44371799 batet180723195147 / ROMAN G AGUILERA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El PP i Ciutadans han carregat amb duresa aquest dimecres contra el Govern de Pedro Sánchez (PSOE) hores abans que es produeixi la comissió bilateral amb la Generalitat de Catalunya, que fa la seva primera reunió des de l’any 2011.

Per a la portaveu parlamentària del PP, Dolors Montserrat, l’activació d’aquest fòrum és un "èxit" per a l'independentisme i posa de manifest que el president, Pedro Sánchez, està "agenollat" davant de la sobirania. "Veurem una comissió bilateral on el separatisme s’alimenta de la debilitat de Sánchez, que només pretén guanyar temps perquè està hipotecat amb l’independentisme", ha recalcat Montserrat, en declaracions a RNE, recollides per Europa Press.

En la mateixa línia, el vicesecretari d’Organització del Partit Popular, Javier Maroto, ha criticat que el Govern hagi permès que en la comissió bilateral hi hagi un punt sobre les vies de participació democràtica a Catalunya: "Que un Govern permeti que això es posi en l’ordre del dia, a mi ja em sembla greu", ha assegurat en una entrevista a Onda Cero, recollida per Europa Press.

Segons la seva opinió, debatre sobre aquestes vies de participació en la comissió bilateral que se celebra aquest dimecres és sinònim de parlar sobre un referèndum i suposa "el tercer pagament de la hipoteca" del Govern de Sánchez als independentistes pel seu recolzament en la moció de censura. Maroto apunta que l’aixecament del control dels comptes de la Generalitat i l’acostament de polítics presos van ser altres cessions de Sánchez amb la sobirania.

Ciutadans: "Greu error"

En aquesta línia, el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha afirmat que la comissió és un "greu error" perquè "dona ales als que s’estan saltant la llei i diuen que el seu objectiu és continuar saltant-se-la". En una entrevista a la cadena COPE, Villegas ha assenyalat que "aquest tipus de reunions estan legitimant l’actitud d’aquells que diuen que continuen saltant-se les normes de convivència que ens hem donat entre tots", ha manifestat abans d’advertir que "aquests errors poden ser molt perillosos per a tots els espanyols".

Notícies relacionades

Sobre el tema del finançament, un dels assumptes que tractaran Batet i Maragall a Barcelona, el dirigent de Ciutadans ha dit que "segurament és de l’únic que es pot parlar amb certa normalitat" amb les autoritats catalanes. No obstant, ha remarcat queno s’ha d’abordar en l’àmbit de la comissióbilateral, ja que el finançament autonòmic és un tema que han de debatre totes les comunitats juntes.

Segons el seu parer, s’han de "buscar solucions, però per a totes", i no es pot "donar privilegis a una comunitat respecte a la resta perquè tingui la capacitat de fer xantatge al president del Govern espanyol", que ha arribat al càrrec "gràcies als vots dels partits separatistes".