EL PAPER DEL MONARCA

La CUP demana al Rei que "dissolgui la Casa Real" i "abandoni el país"

Els anticapitalistes rebutgen el diàleg amb el Govern si no es reconeix el dret a l'autodeterminació de Catalunya

jjubierre34513264 el diputat lluc salellas aquest divendres 10 de juny del 201160630113952

jjubierre34513264 el diputat lluc salellas aquest divendres 10 de juny del 201160630113952 / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu del secretariat nacional de la CUP, Lluc Salellas, ha demanat aquest dimarts al rei Felip VI que "dissolgui la Casa Reial" i que "abandoni el país". "Això és el que ens agradaria, som republicans", ha dit als micròfons de Catalunya Ràdio.

Així s’ha pronunciat com a veu dels anticapitalistes després que el president del Parlament balear, Bernat Picornell, assegurés que el Monarca volia "bastir ponts" amb els partits independentistes oberts al diàleg.

Salellas ha negat que sigui "necessari" entaular el diàleg amb el Govern de Pedro Sánchez, en el marc de la Comissió Bilateral prevista per a aquest dimecres, "si no reconeixen primer que hi ha a Catalunya el dret a l’autodeterminació". "Això és el primer per poder asseure’s a la mateixa taula", ha afegit, i s’ha mostrat "escèptic" a creure que les reunions entre les dues administracions serveixin per desencallar aquest "tema central".

Notícies relacionades

“Fer-ne una de bilateral amb un interlocutor que no reconeix els excessos de violència de l’1-O, l’autodeterminació o la profunditat el conflicte és un engany amb la realitat que vivim i la voluntat dels catalans", ha insistit. "El Govern diu que continuarà dialogant malgrat si això passa o no passa, però per a nosaltres és imprescindible", ha assegurat Salellas. 

El cupaire, que s’ha desmarcat d’una negociació de pressupostos amb l’executiu català, ha criticat també la gestió de la Conselleria d’Interior, amb Miquel Buch al capdavant, davant de les "agressions feixistes que van a més". "No està actuant amb la diligència amb què hauria d’actuar en aquests casos; [..] només n’hi ha del costat feixista, d’agressions físiques i violentes, i en canvi la reacció és gairebé inexistent", ha lamentat.

Temes:

CUP Felip VI