REVELACIONS DE CORINNA

El PNB votarà a favor de la comissió d'investigació sobre Joan Carles I

Units Podem, ERC, PDECat, Compromís i Bildu van registrar dilluns la petició

Sense el recolzament del PSOE o PP, no tirarà endavant

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PNB ha anunciat aquest dimarts que votarà a favor de la comissió d’investigació sobre el rei emèrit Joan Carles I proposada per Units Podem, ERC, PDECat, Compromís i Bildu. El partit 'jeztale' considera que els enregistraments de Corinna zu Sayn-Wittgenstein podrien revelar "greus irregularitats que requereixen un aclariment". Tot i així, sense el recolzament del PSOE o PP, no tirarà endavant. La petició va ser registrada al Congrés dels Diputatsaquest dilluns. 

Aquest moviment es produeix la vigília de la compareixença del director del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, davant de la comissió de secrets oficials de la Cambra Baixa. El cap de l’espionatge espanyol, que acudeix dimecres a les 17 hores a rendir comptes davant de les Corts, haurà de donar explicacions sobre l’actuació del servei d’intel·ligència en relació amb Corinna.

Compareixença en el Congrés

La compareixença de Sanz Roldán, a petició pròpia, es produirà després de publicar els diaris digitals 'El Español' i 'OK Diario' uns enregistraments en els quals l’amiga del senyor Joan Carles I assegura que el monarca la va utilitzar com a testaferro per ocultar patrimoni i propietats a l’estranger i que va rebre amenaces del CNI i del mateix director.

Aquesta comissió, les sessions de la qual se celebren a porta tancada i en les quals hi ha presents els portaveus dels grups del Congrés, és un dels principals mecanismes de control del CNI establerts per la llei.

Sanz Roldán ja va comparèixer en aquesta mateixa comissió el 19 de març de 2013 per tractar sobre Corinna –qui llavors va assegurar haver realitzat treballs "delicats" per a Espanya– i va negar qualsevol vinculació dels serveis d’intel·ligència amb l’amiga del rei emèrit.

Testimoni contra Villarejo

Notícies relacionades

Precisament, Sanz Roldán ha declarat com a testimoni en la causa que instrueix un jutge de Madrid contra l’excomissari José Villarejo arran d’una denúncia de la Fiscalia presumptes delictes d’injúries i calúmnies i revelació de secrets. Segons La Sexta, el director dels serveis d’intel·ligència ha declarat durant mitja hora i ha ratificat la seva declaració davant del jutjat d’Instrucció número 48 de Madrid.

El jutge havia citat també Villarejo per declarar en qualitat d’investigat també avui, però aquesta compareixença va ser suspesa per raons mèdiques acreditades per l’excomissari mitjançant un certificat, van informar Efe fonts de la seva defensa.