LES CLAVEGUERES POLICIALS

Esquerra Unida demana personar-se a la peça de la conversa de Corinna

Considera que ha d'exercir l'acusació popular en un assumpte que afectaria "diverses institucions, inclosa la Corona"

El jutge ha obert una peça, que ha declarat secreta i en la qual prendrà declaració dijous a l'excomissari Villarejo

alberto garzón

alberto garzón

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

Esquerra Unida no ha volgut deixar passar l’oportunitat de poder exercir l’acusació a la peça oberta pel jutge de l’Audiència Nacional Diego de Egea per la conversa atribuïda a Corinna zu Sayn-Wittgenstein, parella del Rei emèrit durant uns anys, i l’excomissari José Manuel VillarejoCorinna zu Sayn-WittgensteinJosé Manuel Villarejo. IU ha demanat personar-se en el procediment, en què sosté que s’investiguen delictes "d’extrema gravetat i que afectarien diverses institucions de l’Estat, inclosa la Corona."

Notícies relacionades

Tot i que el magistrat ha declarat secreta la peça, en què també prendrà declaració dijous que ve al comissari ja jubilat, la formació entén que s’hi investiguen delictes contra l’ordre socioeconòmic, l’administració i la hisenda pública i en general contra els interessos del conjunt de la ciutadania. Serà el jutge De Egea el que determini si admet la personació en una causa en la qual de moment només investiga les pràctiques de les clavegueres policials. Si apareguessin indicis contra l’excap de l’Estat hauria d’elevar una exposició motivada al Tribunal Suprem, davant del qual és aforat des que va perdre la inviolabilitat que li conferia la Corona a l’abdicar.

En el seu escrit, Esquerra Unida afirma que en la causa "hi ha elements que fan pensar en l’existència d’una concatenació de conductes altament irregulars i reiterades en el temps que sent penalment rellevants causen al seu torn un greu descrèdit al funcionament democràtic del nostre país". I defensa la seva personació en la salvaguarda dels interessos de la ciutadania, la interdicció de l’arbitrarietat, la defensa del patrimoni i erari públic, la lluita contra la corrupció institucional i l’erradicació dels espais d’impunitat penal.