Cimera bilateral

Borrell confia que la seva reunió amb Maragall sigui "productiva"

El titular d'Exteriors ha criticat les formes del Govern amb la reobertura del Diplocat

fcasals44322344 borrell foto bertran180715134754

fcasals44322344 borrell foto bertran180715134754

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, ha confiat aquest dilluns que la reunió que mantindrà aquesta tarda amb el conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Ernest Maragall, sigui "productiva", si bé no ha volgut anticipar quina actitud adoptarà davant de les demandes del dirigent independentista.

Borrell s’ha referit a la trobada d’aquesta tarda a Madrid durant una roda de premsa a la seu d’Exteriors per presentar una campanya de consells per als espanyols que viatgen a l’estranger per les vacances. Amb to d’humor, ha apuntat que el viatge de Maragall "no és de risc", "ni tampoc és un viatge a l’estranger", tot i que el seu càrrec sigui el de responsable d’acció exterior i de relacions institucionals.

Borrell ha manifestat que la reunió és a petició de Maragall i que amb "molt de gust" el rep per comentar "els temes de representació a l’exterior que té plantejats la Generalitat". "No anticiparé la reunió. Seria molt descortès per la meva part dir el que li diré, el que ell em dirà i com en sortirem", ha comentat.

Després de la cimera Sánchez-Torra

Després de recordar que el cap del Govern, Pedro Sánchez, va ensenyar al president de la Generalitat, Quim Torra, la font de Guiomar ubicada als jardins del Palau de la Moncloa, que era el lloc de les cites secretes entre Antonio Machado i Pilar de Valderrama, Borrell ha assenyalat, també amb humor, que la visita de Maragall "serà menys turística".

"No tenim cap font de Guiomar, però espero que la reunió sigui productiva", ha desitjat.

La trobada entre Borrell i Maragall s’emmarca en els contactes sectorials entre ministres i consellers dels dos governs que es duen a terme després que Sánchez i Torra obrissin converses malgrat el desacord en les reivindicacions d’autodeterminació per part de l’Executiu català.

El Diplocat en l’horitzó

Notícies relacionades

Borrell ha informat que la Generalitat va comunicar a Exteriors un dia abans que es publiqués en el Butlletí Oficial de la Generalitat lavoluntat de tornar a impulsar el Diplocat i reobrir la xarxa de delegacions a l’exterior, després que gairebé totes es tanquessin quan es va aplicar l’article 155 de la Constitució.

“Es podien haver estalviat la comunicació perquè llegim els butlletins oficials", ha dit Borrell per criticar, de forma implícita, la manera en què la Generalitat va acordar recuperar el Diplocat.