LES CLAVEGUERES POLICIALS

El jutge arxiva la causa per al presumpte soci de Villarejo

El magistrat afirma que no hi ha indicis que cobrés regals a canvi de donar visats guineans per entrar a Espanya

zentauroepp34595720 espa a ignacio gonz lez gra244  estepona m laga   01 02 2016171227134054

zentauroepp34595720 espa a ignacio gonz lez gra244 estepona m laga 01 02 2016171227134054 / JORGE ZAPATA

1
Es llegeix en minuts

El jutge de l’Audiència Nacional Diego de Egea ha arxivat, almenys de moment, la peça de l’operació Tàndem relacionada amb l’excomissari de l’aeroport de Barajas (Madrid) Carlos Salamanca, la seva dona i el seu fill, al no apreciar indicis que corroborin les pràctiques corruptes relacionades amb la concessió de visats a ciutadans guineans a canvi de regals. 

El magistrat, que investiga les clavegueres policials, manté imputat l’excomissari José Manuel Villarejo,José Manuel Villarejo però ha sobresegut provisionalment les investigacions relatives al trànsit de visats. La interlocutòria qüestiona els fets relatats en la querella fiscal contra Salamanca. Afirma que es basen en acusacions d’un coimputat que s’ha contradit i que podrien estar motivades per la "revenja o l’enemistat". 

El cas ha tornat a l’actualitat al publicar-se a ‘Ok Diario’ i ‘El Español’ suposades converses entre Corinna Zu Sayn-Wittgenstein i Villarejo en les quals la primera atribuïa irregularitats fiscals al rei emèrit. En un comunicat, l’excomissari es desvinculava de la filtració de la gravació, però admetia tenir-la i que va ser intervinguda durant els registres que es van realitzar en l’operació Tàndem.

Notícies relacionades

La policia investiga la ingent quantitat d’àudios confiscada en l’operació del novembre de l’any passat i elabora un informe per determinar si n’hi ha alguna que pugui ser delictiva i s’ha d’investigar en un altre jutjat o incorporar-se a la causa que se segueix a l’Audiència Nacional.

En la causa s’investiguen els delictes d’organització criminal, suborn, blanqueig de capitals i contra els ciutadans estrangers.