DEBAT AL CONGRÉS

El PP qualifica de "sistema de subsistència" el programa de Sánchez

Hernando denuncia les concessions que haurà de fer el president "als seus socis d'ocasió"

jcarbo44357712 rafael hernando180717122526

jcarbo44357712 rafael hernando180717122526

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

El PP ha demostrat que no ha digerit encara la moció de censura que, de manera inesperada, va treure Mariano Rajoy de la Moncloa fa un mes i mig. El portaveu del grup conservador al Congrés, Rafa Hernando, ha dedicat bona part de la seva intervenció a denunciar la manera en què Pedro Sánchez, segons la seva opinió, ha accedit al Govern: "Per la porta del darrere" i amb l’ajuda dels "populistes, independentistes, els hereus d’ETA i [el ‘lehendakari’, Íñigo] Urkullu". "El seu discurs ha sigut ranci, buit, ple de llocs comuns [...] Vostè no ha presentat programa de Govern, sinó un sistema de subsistència que l’obligarà a fer concessions als seus socis d’ocasió", ha declarat en el seu torn durant el debat que s’està celebrant al Congrés.

En aquest sentit, Hernando considera que Sánchez haurà "de pagar favors" sobre el pacte constitucional i sobre la política penitenciària. Hernando ha reclamat a Sánchez que aclareixi si està amb Espanya o amb els que volen trencar-la, amb referència als independentistes catalans, i li ha reclamat que "aturi" les concessions que considera que fa a Bildu, per l’acostament de presos al País Basc, perquè "ningú torni a gelar la sang de les víctimes" del terrorisme. 

Notícies relacionades

El dirigent conservador ha demanat tranquil·litat als espanyols, perquè el PP "estarà vetllant pels seus drets". 

Crida a l’ordre de Pastor

Després d’haver pronunciat el que pot ser el seu últim discurs com a portaveu del grup del PP, Hernando ha baixat de la tribuna i ha tornat al seu escó entre aplaudiments i amb els seus companys dempeus. L’acompanyaven després que Ana Pastor, presidenta de la Mesa del Congrés, li tanqués el micròfon després de cridar-li diverses vegades l’atenció per haver superat el temps estipulat.