BATALLA SUCCESSÒRIA

Casado suma Cospedal i aconsegueix l'aliança de 'tots contra Santamaría'

La secretària general veu el candidat com una "magnífica opció" per a un PP "unit" i amb conviccions

La FAES es decanta pel diputat i Zapatero elogia la "capacitat de diàleg" de l'exvicepresidenta

GRAF1058 Madrid  16 7 2018 - El candidato a la Presidencia del PP Pablo Casado  c   la secretaria general del PP  Maria Dolores de Cospedal  i   y Alfonso Suarez Illana  d  durante el desayuno informativo que Forum Europa ha organizado en un hotel de Madrid  donde Casado ha prometido que si gana este proceso interno del partido integrara a su rival en esta carrera  Soraya Saenz de Santamaria  a la que ha definido como una  companera extraordinaria  que es  imprescindible  para el futuro del PP  EFE Zipi

GRAF1058 Madrid 16 7 2018 - El candidato a la Presidencia del PP Pablo Casado c la secretaria general del PP Maria Dolores de Cospedal i y Alfonso Suarez Illana d durante el desayuno informativo que Forum Europa ha organizado en un hotel de Madrid donde Casado ha prometido que si gana este proceso interno del partido integrara a su rival en esta carrera Soraya Saenz de Santamaria a la que ha definido como una companera extraordinaria que es imprescindible para el futuro del PP EFE Zipi / ZIPI (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Ha trigat a arribar però, per fi, María Dolores de Cospedal s’ha decidit a donar el seu recolzament públic a Pablo Casado aquest dilluns a Madrid. A risc de tornar a perdre, la secretària general ha apostat pel diputat perquè el considera "una magnífica opció" i amb capacitat per fer del PP un partit "unit" i amb un "projecte il·lusionant".

Cospedal, que no va passar el tall de la primera volta, ha assistit a un esmorzar informatiu per escenificar el seu aval amb una declaració breu i sense possibilitat de preguntes de la premsa. Alguns dels seus col·laboradors, com els exministres Rafael Catalá, Isabel García Tejerina i Juan Ignacio Zoido i alguns 'fontaner’, ja van començar a treballar obertament per a la campanya de Casado la setmana passada. 

El diputat va agrair el gest a Cospedal, la seva "amiga" i encara "cap". Amb aquest recolzamentha aconseguit tancar l’aliança de 'tots contra Soraya Sáenz de Santamaría' al comptar amb l’ajuda dels altres quatre candidats de la primera volta: el regidor valencià Elio Cabanes, el diputat José Ramón García Hernández, l’exministre José Manuel García Margallo i la secretària general. Casado es va vendre com l’"exponent màxim que la integració és possible".

No estava clar que Cospedal acabés fent aquest pas. Com van assenyalar en la candidatura de Santamaría, una cosa és "la foto" i una altra que els compromissaris pròxims a la número dos del PP li "facin cas" i acabin votant pel diputat.

¿I Feijóo?

A banda de Mariano Rajoy, que va prometre neutralitat i l’està complint, cada vegada falten menys pesos pesants per mostrar la seva preferència. Un dels recolzaments més desitjats és el del president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, que aquest dimarts es reunirà a la Moncloa amb Pedro Sánchez. A l’equip de Casado esperen que es manifesti al seu favor abans de divendres, tot i que un portaveu del gallec descarta que aquest dimarts sigui el dia per parlar del procés intern.

José María Aznar, que Cospedal va vincular amb la candidatura del diputat, s’ha manifestat aquest dilluns via Faes tot i que ha evitat apostar per Casado. "Si es fa el mateix, no es poden esperar resultats diferents", s’assenyala en una nota editorial, paraules que s’interpreten com una crítica a Santamaría.

Un altre expresident també ha pres la paraula, però en sentit contrari. José Luis Rodríguez Zapatero ha avisat del risc que el PP visqui "un retrocés" en "drets i llibertats" i ha elogiat la "capacitat de diàleg" de l’exvicepresidenta.

Comissió sobre el rei Joan Carles

Notícies relacionades

La Comissió Organitzadora del Congrés extraordinari (COC) segueix amb la preparació del conclave de divendres i dissabte a Madrid i aquest dilluns ha anunciat que ha proposat a l’actual presidenta de la Cambra baixa, Ana Pastor, com a presidenta de la Mesa del Congrés, que tindrà 23 membres en total i reflectirà tots els territoris. 

Durant el col·loqui de l’esmorzar informatiu se li han pogut plantejar a l’aspirant algunes qüestions d’actualitat. Quant a la polèmica per lesgravacions  a Corinna zu Sayn-Wittgenstein en què l’empresària alemanya assegura que el rei Joan Carles l’ha utilitzat de testaferro, ha afirmat que ell no recolzaria una comissió d’investigació, com la que demana Units Podem, perquè només s’intenta "desprestigiar" la monarquia.