ÀUDIOS DE L'EXCOMISSARI VILLAREJO

L'excomissari Villarejo assegura que Joan Carles I va lliurar a Corinna arxius clau del CNI per protegir-la en el cas que ell morís

El document 'Jano' inclouria les dades personals de centenars de milers espanyols rellevants

MAS PERIODICO EL REY DE ESPAÑA DON JUAN CARLOS I Y LOS DUQUES DE PALMA CRISTINA DE BORDON E IÑAKI URDANGARIN Y CORINNA ZU SAYN WITTGENSTEIN POSANDO DURANTE LOS PREMIOS LAUREUS 2006

MAS PERIODICO EL REY DE ESPAÑA DON JUAN CARLOS I Y LOS DUQUES DE PALMA CRISTINA DE BORDON E IÑAKI URDANGARIN Y CORINNA ZU SAYN WITTGENSTEIN POSANDO DURANTE LOS PREMIOS LAUREUS 2006 / EAL (©GTRESONLINE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’excomissari José Manuel Villarejo assegura que el rei emèrit Joan Carles I va lliurar a Corinna zu Sayn-Wittgenstein, la seva parella durant anys, arxius clau del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) que garantirien la seguretat de l’empresària alemanya si l’excap d’Estat moria. Villarejo i les gravacions

Segons 'El Español’, les cintes en què Corinna admetia que el monarca té diners a Suïssa i l’assenyalava pel 'cas Nóos' i l’AVE de la Meca podrien ser només la punta de l’iceberg, ja que Villarejo tindria més contingut amenaçador. Així, en una carta redactada pel llavors president Mariano Rajoy, l’excomissari assenyala que Corinna té un arxiu "amb dades personals i privades [...] de les personalitats més rellevants d’Espanya". Sempre segons aquesta versió, Villarejo hauria dit a Rajoy que estava mirant de recuperar aquest arxiu, amb "gairebé un milió de fitxes individuals" amb "les dades més sòrdides i fosques" d’una multitud de personatges poderosos espanyols.

En aquest missatge, l’expolicia –ara pres a Estremera–explicava a Rajoy la seva versió: que el CNI li havia encarregat recuperar aquesta informació, clau per a Espanya per la seva importància, però que després la relació amb el general Felix Sanz Roldán s’havia torçat al no aconseguir recuperar els documents. "No vaig poder culminar la meva missió i, tot i que el CNI coneixia puntualment totes les actuacions que realitzava, el general es devia sentir traït i a partir d’aquell moment la meva vida es va convertir en un infern", assenyala. Alguns dels seus processos judicials, no obstant, són anteriors a les seves reunions amb Corinna.

"Aquests documents afecten molt greument la seguretat de l’Estat", va detallar Villarejo, que es va referir a aquest arxiu com a "Jano".

Mentrestant, mitjans com ara 'OK Diario' continuen desgranant les gravacions de la cita londinenca entre Villarejo i Corinna. En una, l’alemanya suggereix que Joan Carles I, a través dels seus testaferros, es va acollir a l’amnistia fiscal del 2012 de Cristóbal Montoro. Precisament, aquest dijous va transcendir una conversa entre Corinna, Villarejo i Juan Villalonga en la qual –sempre segons aquesta versió– el monarca li deia a Corinna: "Mira, soc pobre. Només tinc 20 milions de dòlars. Si tu vols viure amb mi has de treballar, així que et presentaré algunes persones, però has de treballar. Podrem estalviar i llavors podrem viure després d’això", a la qual cosa ella va accedir. 

IU demanarà una comissió d’investigació

Notícies relacionades

El coordinador federal d’IU, Alberto Garzón, ha anunciat que la seva formació demanarà al Congrés la creació d’una Comissió d’Investigació sobre les revelacions de Corinna, i ha avançat que, en cas de tirar endavant la seva proposta, demanaran la compareixença del mateix Rei emèrit.

IU ja va avançar dimecres que presentaria una bateria d’iniciatives parlamentàries al Congrés perquè, entre altres coses, el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) i la ministra de Defensa, Margarita Robles, donin explicacions sobre les revelacions de l’empresària Corinna zu Sayn-Wittgenstein, i perquè Hisenda investigui els suposats comptes suïssos del Rei Joan Carles I que ella ha assenyalat.