Comissió parlamentària

IU demanarà una comissió d'investigació sobre les revelacions de Corinna i el Rei Joan Carles I

La formació política demanarà la compareixença del monarca al Congrés

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El coordinador federal d’IU, Alberto Garzón, ha anunciat aquest divendres que la seva formació demanarà al Congrés la creació d’una Comissió d’Investigació sobre les revelacions realitzades per Corinna zu Sayn-Wittgenstein sobre les suposades irregularitats comeses per Joan Carles I, i ha avançat que, en cas de tirar endavant la seva proposta, demanaran la compareixença del mateix Rei emèrit.

Així ho ha assegurat aquest divendres durant un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum, al ser preguntat per les mesures que la seva formació prendrà per aclarir l’assumpte relacionat amb les gravacions efectuats a Corinna pel comissari José Manuel Villarejo l’any 2015, en les quals l’aristòcrata alemanya assegura que el Rei Joan Carles la va utilitzar com a testaferro per ocultar patrimoni i propietats a l’estranger i que comptava amb comptes a Suïssa a nom del cosí del Rei emèrit.

IU ja va avançar dimecres que presentaria unabateria d’iniciatives parlamentàries al Congrés perquè, entre altres coses, el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) i la ministra de Defensa, Margarita Robles, donin explicacions sobre les revelacions de l’empresària Corinna zu Sayn-Wittgenstein, i perquè Hisenda investigui els suposats comptes suïssos del Rei Joan Carles I que ella ha assenyalat.

Notícies relacionades

Ara ha anunciat que, a més, sol·licitaran la creació d’una Comissió d’Investigació, en la qual volen que comparegui el mateix Joan Carles I. "Demanarem una comissió d’investigació i esperem que hi pugui venir tothom que està afectat, perquè això afecta la seguretat nacional, la Hisenda Pública i la imatge i la decència del nostre país", ha assegurat.

Així mateix, ha denunciat el "silenci" que, segons el seu parer, estan protagonitzant tant el Govern com la Casa Reial sobre això, i ha acusat el CNI de conèixer les suposades irregularitats revelades per Corinna. "Hi ha institucions de l’Estat que sabien el que estava passant. La Policia i el CNI sabien el que estava passant amb la Casa Reial i no van actuar", ha assegurat.