POLÈMICA PER LES CREUS GROGUES

Cs convoca un acte a la platja de Canet de Mar per alertar de "cementiris ideològics"

"El separatisme continua intentant excloure milers de catalans amb les seves intolerants actuacions", afirma Arrimadas

lainz43440816 enfrentamientos con las cruces amarillas en playas de catalu180521212552

lainz43440816 enfrentamientos con las cruces amarillas en playas de catalu180521212552

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Inés Arrimadas, acudirà aquest dissabte al municipi de Canet de Mar (Barcelona), a la platja del qual es van col·locar creus grogues, cosa que va provocar una discussió entre defensors i detractors de la causa que demana l’alliberament dels dirigents independentistes empresonats: “És un cementiri ideològic", ha lamentat.

"El separatisme continua intentant excloure milers de catalans amb les seves intolerants actuacions, declarant persones no grates o negant la possibilitat de fer un acte polític als municipis on ells governen", ha exposat en una entrevista d’Europa Press.

Cs va sol·licitar un permís per celebrar un acte polític al municipi dissabte (concretament, a la riera de Sant Domènech, que dona accés a la platja), que va ser denegat per l’Ajuntament perquè, anteriorment a la seva sol·licitud, ja s’havia autoritzat l’ocupació de la riera per "altres actes i activitats relacionats amb la festa major", que la localitat celebra aquest cap de setmana, explica la resposta que el consistori ha donat a Europa Press.

En vista de la polèmica sobre la simbologia en l’espai públic, Arrimadas anirà al municipi barceloní per explicar la seva actitud: “És la nostra obligació moral anar-hi, amb valentia, tots els diputats de Cs, a representar els milions de catalans que no estan d’acord amb això".

Notícies relacionades

El partit taronja al·lega que han de "donar veu a aquesta part de la població majoritària" de Catalunya que reclama que les places, els ajuntaments i les platges siguin per a tothom, i no per a una part com, segons el seu parer, són ara.

Cs considera que Canet de Mar viola sistemàticament la neutralitat dels espais públics i que no és una cosa aïllada: "Molts catalans han d’anar a la platja amb els seus fills i veure cementiris ideològics o veure l’ocupació de símbols independentistes en espais que ells també paguen".