justícia alemanya

Sánchez mostra el seu "respecte" per la decisió de limitar l'extradició de Puigdemont

El president del Govern remarca que "l'important" és que l'expresident i els altres investigats seran jutjats a Espanya

undefined44256935 graf8250  bruselas  11 07 2018   el presidente del gobierno 180712123903

undefined44256935 graf8250 bruselas 11 07 2018 el presidente del gobierno 180712123903 / Horst Wagner

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha mostrat el seu "respecte" per la decisió de la justícia alemanya d’autoritzarl’extradició de l’expresident Carles Puigdemont només per malversació  Carles Puigdemontmalversacióde cabals públics, i no pel delicte de rebel·lió o sedició, tot i que ha matisat que "l’important" és que serà jutjat a Espanya.

"Dic el que deia quan estava en l’oposició, que les resolucions judicials es respecten i no es qualifiquen", ha dit abans de recordar que "les persones que estan involucrades en possibles delictes han de ser jutjades pels tribunals". "L’únic que espera la societat espanyola és que no s’entri a qualificar les resolucions judicials, sinó que es respectin", ha afegit. 

Sánchez ha fet aquestes declaracions al final de la cimera de caps d’Estat de l’OTAN celebrada durant dos dies a Brussel·les. "Nosaltres no hemm de fer res més que acatar les sentències, tot i que després ja en el terreny polític puguem coincidir que aquesta és una crisi política que necessita una solució política", va afegir.

Per al president del Govern, "l’important en termes de la justícia espanyola" és que "les persones involucrades en els fets que van ocórrer en l’últim semestre del 2017" han de ser jutjades pels tribunals espanyols. "I això passarà", ha advertit.

Punt de partida 

Quant a la reunió mantinguda dilluns amb el president del GovernQuim Torra, la va considerar "un bon punt d’arrencada", tot i que va reconèixer que "serà difícil resoldre en uns mesos" un problema que porta enquistat molts anys. "Torra defensal’autodeterminació  i nosaltresl’autogovern. Farà falta paciència, diàleg i determinació", va avisar abans de destacar la importància de "posar en marxa les comissions bilaterals que no es reuneixen des del 2011".

Notícies relacionades

"Els dos governs hem de començar a fer política perquè si parlem del que ens uneix podrem encarar el que ens separa de manera més constructiva", va concloure.