González Pons demana a Sánchez que suspenguin l'aplicació de Schenguen després de la decisió sobre Puigdemont

Segons el portaveu del PP al Parlament europeu, l'anunci de la justícia alemanya demostra que l'euroordre no funciona

El dirigent del PP Esteban González Pons, a la seu del PP.

El dirigent del PP Esteban González Pons, a la seu del PP. / EFE / EMILIO NARANJO

2
Es llegeix en minuts
Europa Press / Bruselas

El portaveu del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha assegurat aquest dijous que "avui és un dia molt trist per al procés d’integració" a la UE perquè, segons ha dit, la decisió d’un tribunal alemany d’extradir l’expresident català Carles Puigdemont només per malversació ha demostrat que l’euroordre "no funciona". Per això, ha demanat al Govern de Pedro Sánchez que suspengui l’aplicació del Tractat de Schengen.

En concret, l’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein ha considerat procedent l’entrega de l’expresident de la Generalitat per malversació de fons públics, però ha rebutjat el càrrec de rebel·lió. L’extradició només es farà efectiva si ho aprova la Fiscalia General alemanya El tribunal, a més, ha resolt que Puigdemont, que viu actualment a Alemanya, segueixi en llibertat.

En declaracions als mitjans de comunicació a Brussel·les, Pons ha afirmat que aquesta decisió del tribunal alemany ha demostrat que l’euroordre no funciona" i que, per tant, "en aquestes condicions el Tractat de Schengen és un risc per als països que estan a la Unió".

"Avui ha quedat clar que si no confiem els uns en els altres no podem treure les fronteres. Nosaltres aixequem les fronteres convençuts que els altres confiaran i que, si algun delinqüent se’ns escapa, ens el tornaran. Però si els presumptes delinqüents s’escapen i els nostres socis no ens els tornen, ens hauríem de plantejar tornar a posar fronteres", ha emfatitzat.

DEMANA TENIR "DIGNITAT" I "ORGULL" DESPRÉS DE LA DECISIÓ

En aquest sentit, l’eurodiputat del PP ha assegurat que si "alguns jutges" d’un país tenen "un prejudici" i "no confien" en Espanya, han de tenir prou dignitat i orgull" per dir que no “jugaran” a aquest "joc".

Per això, González Pons ha demandat l’Executiu socialista que suspengui l’aplicació de l’acord de Schengen, pel qual els països europeus van acordar el 1995 suprimir els controls de les fronteres interiors.

Notícies relacionades

"Avui exigeixo, en nom del PP, al president Sánchez que suspengui l’aplicació del Tractat de Schengen a Espanya com han fet tantes vegades altres països de la Unió, fins que s’aclareixi si l’euroordre serveix per a alguna cosa o no serveix per a res", ha ressaltat.

Pons ha afirmat que Espanya és un país "tan important" i amb "tant orgull" com qualsevol altre i que, per tant, hauria de fer "el mateix que faria Alemanya" en el cas que algú que "hagués intentat atemptar contra la seva Constitució s’hagués refugiat a Espanya i el nostre país no l’hi hagués volgut tornar".