Presentació de l'arxiu de l'expresident

González treu pit amb el seu arxiu: davant els que ara "esborren tuits", ell fa públics els seus papers

Felipe González fa públic un arxiu amb milers de documents de la seva trajectòria i la seva etapa com a president

zentauroepp38688471 felipe gonzalez  y adolfo suarez  foto  archivo170603193750

zentauroepp38688471 felipe gonzalez y adolfo suarez foto archivo170603193750

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’expresident del Govern Felipe González ha fet públic aquest dijous el seu arxiu personal de manuscrits, documents i fotografies de tota la seva trajectòria, a través d’un gestor documental web creat pel patronat de la Fundació que porta el seu nom, en col·laboració amb la Fundació Telefónica, dins del projecte que han batejat 'Memòria Cívica'.

"Aquest projecte honra el llegat d’una època i d’una generació", ha resumit la filla de l’expresident i secretària del patronat, María González, principal impulsora d’aquesta iniciativa, i qui s’ha encarregat de presentar l’arxiu, al costat de la directora de la Fundació, Rocío Martínez-Sampere, l’exministre i vicepresident de la Fundació, José María Maravall, i el president de la Fundació Telefónica, José María Sanz Magallón.

Qui no ha pres la paraula ha sigut el mateix Felipe González, a excepció d’unes breus declaracions que ha fet a preguntes dels mitjans de comunicació que esperaven la seva arribada. "Avui només vull dir que el que estem fent és contracultural. És la moda d’esborrar els tuits, i jo estic contraculturalment publicant el que era semblant als tuits", ha afegit, fent referència a l’arxiu que avui es fa públic. 

Valoració "positiva" del primer mes de Govern

Notícies relacionades

González ha fet una valoració "positiva" del primer mes de mandat del cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, que va arribar a la Moncloa després que triomfés la moció de censura del PSOE contra Mariano Rajoy el passat 1 de juny.

"Positiva", ha resumit González al ser preguntat pel seu balanç dels primers dies de Govern de Sánchez. "Vindrem al que venim. Una valoració més extensa la faig un altre dia", ha dit, quan ha tornat a ser preguntat sobre això.