RECURS

La defensa de Puigdemont recorrerà la resolució per evitar l'extradició immediata

La fiscalia de Schleswig-Holstein ha informat que no pot recórrer la decisió de l'Audiència Territorial

zentauroepp43608646 alay  a l esquerra  amb el seu lletrat  jaume alonso cuevill180604105200

zentauroepp43608646 alay a l esquerra amb el seu lletrat jaume alonso cuevill180604105200 / Tania Tapia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’advocat de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha explicat que preveuen recórrer al Tribunal Constitucional alemany la decisió del Tribunal de Schleswig-Holstein de permetre l’entrega a Espanya per malversació, després de descartar el de rebel·lió.

En declaracions a TV-3, Cuevillas ha valorat la decisió "de 8 sobre 10 perquè el càrrec més greu que hi havia era el de rebel·lió", ja que al seu entendre és evident que no hi ha hagut violència i així ho ha descartat el tribunal regional.

L’advocat ha puntualitzat que abans d’acudir al Constitucional hauran de fer unrecurs de reforma per exhaurir la via interna, que és un tràmit, i acudiran al Tribunal Constitucional per "la falta de garanties per a un judici just" i, respecte a la malversació, perquè l’argumentació té contradiccions, ha assegurat.

La fiscalia no pot recórrer

Notícies relacionades

La Fiscalia de Schleswig-Holstein ha informat que no pot recórrer la decisió de l’Audiència Territorial d’aquest ‘land’ alemany: "L’ordenament legal no preveu un mitjà legal de la fiscalia contra la resolució", ha afirmat en un comunicat.

En la nota ha reiterat el seu criteri que, segons el codi alemany, sí que es podia extradir el líder sobiranista també pel delicte de rebel·lió, ja que segons la seva opinió sí que "compliria" tots els supòsits. A més, ha avançat que "ben aviat" informarà sobre com durà a terme l’extradició de Puigdemont, ja que la fiscalia és la competent per a l’execució d’aquesta decisió de l’Audiència.