descarta una llista amb l'exvicepresidenta

Casado critica Santamaría per l'operació Diàleg: "La prova més evident és que Rajoy va aplicar el 155"

Admet que l'equip de Cospedal està "col·laborant" amb el seu i demana aparcar el debat sobre ser dona o ser jove

tecnicomadrid44214645 graf6081  fuengirola  m laga   08 07 2018   el candidato a p

tecnicomadrid44214645 graf6081 fuengirola m laga 08 07 2018 el candidato a p

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El candidat a presidir el PP, Pablo Casado, ha descartat definitivament aquest dijous integrar-se en una llista unitària abans del congrés dels dies 20 i 21 de juliol, en què es triarà el successor de Mariano Rajoy i ha remarcat que ell “sí” que ha "donat la cara" pel PP aquests últims anys. A més, ha recalcat que no té "motxilla", en al·lusió a gestions liderades per Soraya Sáenz de Santamaría com l’anomenada operació Diàleg a Catalunya que, segons el seu parer, "no va sortir bé".

En una entrevista a Antena 3, Casado ha recordat que aquesta operació va ser pilotada per Santamaría. Segons ha dit, "la prova més evident és que el president Rajoy va decidir aplicar el 155".

Després de remarcar que amb aquesta crítica no està "esmenant" la gestió de Rajoy, ha afirmat que "hi ha certes experiències" que prefereix no tenir. "Jo hi ha certes experiències que prefereixo no tenir, prefereixo no tenir motxilla, perquè crec que l’operació Diàleg no va sortir bé. I certes coordinacions que estaven en les seves competències no van sortir bé", ha proclamat. 

A més, ha afirmat que per liderar el PP s’ha d’estar "orgullós del que ha fet el partit" i haver "treballat de valent", "no en una campanya, sinó durant molts anys", visitant seus i portant "les sigles amb orgull", perquè, en cas contrari, "sembla que la teva candidatura simplement és un exercici per mantenir el poder". En aquest punt, ha remarcat que ell ha donat la cara pel PP com a portaveu "en les pitjors circumstàncies", quan es perdien eleccions o quan anaven a manifestacions en què els increpaven. Segons ha reiterat, "difícilment pot liderar un partit algú que renegui del seu passat".

"Jo sí que he donat la cara per un partit que aspiro a presidir. Qui el vulgui presidir sense haver-ne estat orgullós, potser és que no li importa el partit, sinó l’exercici del poder", ha emfatitzat el diputat avilès i exportaveu 'popular'.

Sense llista única

A més, Casado ha recalcat que ara no estan en una campanya per presidir el Govern, sinó el PP. "De poc val a qui presentem a la Presidència del Govern si el partit no està fort i no és reconeixible. Ningú guanya pel seu nom, guanya per unes sigles", ha asseverat. Al ser preguntat expressament si és possible una candidatura d’integració abans del conclave, ha afirmat rotund que “no n’hi haurà” i ho ha descartat "al cent per cent". "És que abans de la votació no n’hi ha d’haver. He après de Rajoy, ho aguanto tot", ha afirmat. I ha afegit, després, que no es poden canviar les normes "a mig partit".

Notícies relacionades

L’exresponsable de Comunicació del PP ha admès que amb Dolores de Cospedal, que va quedar eliminada en la primera volta, comparteix "principis i valors" així com "la seva idea de partit". Dit això, ha reconegut que hi ha col·laboradors de l’exministra que ja estan treballant amb ell perquè hi ha una "convergència" de programa, de partit i de país. "El seu equip és veritat que està col·laborant amb el meu, tant com ha volgut", ha assegurat.

En el cas del president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha indicat que per a ell és una "referència imprescindible", perquè el PP gallec és una "maquinària implacable de guanyar eleccions" i amb unes "polítiques molt eficaces en l’administració". "Li vaig tornar a dir [a Feijóo] que si jo soc president serà el que vulgui, com vulgui i quan vulgui, perquè és una referència imprescindible a nivell nacional i, sobretot, perquè necessitem aquest talent molt a prop", ha ressaltat. I ha afegit que ell vol comptar amb persones amb experiència com van fer altres presidents, perquè "sempre cal envoltar-se dels millors".