ELS CANDIDATS A SUCCEIR RAJOY

Santamaría i Casado coincideixen en un sopar del grup Popular

Els dos candidats a la presidència del PP es deixen fotografiar junts i somrients en el comiat del curs parlamentari

zentauroepp44246859 graf7772  madrid  10 07 2018   fotograf a facilitada por el 180710234506

zentauroepp44246859 graf7772 madrid 10 07 2018 fotograf a facilitada por el 180710234506 / David Mudarra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els dos rivals en la recta final de les primàries del PPSoraya Sáenz de Santamaría i Pablo Casado, han aparcat per unes hores les seves diferències, almenys aparentment, en l’habitual sopar d’estiu del grup parlamentari popular. Després d’una jornada en què tots dos han enviat missatges contundents, particularment respecte a Catalunya, a la caça de vots, a la nit se’ls ha pogut veure compartint taula i molt somrients.

L’esdeveniment, que té lloc en un restaurant a Madrid, suposa el comiat del curs parlamentari, en un moment en què el PP està en procés d’elegir el successor de Mariano Rajoy al capdavant del partit i mentre Santamaría, que va guanyar la primera volta de les primàries, vol atraure Casado a una candidatura unitària. Casado, en canvi, fins ara ha demostrat que vol anar fins al final. Tots dos tenen, no obstant, una conversa pendent.

Precisament, en el sopar, el portaveu del grup parlamentari, Rafael Hernando, ha aprofitat per fer una trucada a la unitat del partit. Després de remarcar que la història del PP ha demostrat que saben recuperar-se i aixecar-se, ha reivindicat la gestió de Rajoy, a qui ha definit com el millor president que ha tingut Espanya, informa Europa Press.

Ovació a Cospedal

Tant aquestes paraules com el seu reconeixement a la secretària general, María Dolores de Cospedal, que va quedar fora de la carrera per la presidència del partit en la primera volta de les primàries, han aconseguit forts aplaudiments del públic.

Amb Santamaría i Casado compartien taula Hernando; la presidenta del Congrés, Ana Pastor, i uns altres dos candidats eliminats el 5 de juliol, José Ramón García-Hernández i l’exministre José Manuel García-Margallo. Molt a prop d’ells, però en una altra taula, estava asseguda Cospedal.

Notícies relacionades

Cospedal, Santamaría i Casado s’han saludat a l’inici del sopar, en el qual hi ha hagut "molt bon ambient", segons membres del Grup Popular presents en aquest acte.

"Dispensa" per no votar

Santamaría i Casado no han acudit aquest dimarts a la tarda a la sessió plenària del Congrés, en la qual es votaven els candidats al consell d’administració de RTVE. Tots dos han rebut "dispensa" del grup Popular per poder absentar-se, segons fonts parlamentàries. Els dos dirigents estan immersos en la campanya interna per obtenir el recolzament dels 3.184 compromissaris de cara al congrés del PP que se celebrarà els dies 20 i 21 de juliol.