CIMERA DE PRESIDENTS A LA MONCLOA

Rivera adverteix que ell no hauria rebut Torra per "deslleial"

El líder de Ciutadans assegura que no hauria acceptat reunir-se amb el president fins que no tornés a la "lleialtat institucional"

zentauroepp44222095 spain s prime minister pedro sanchez greets pro independence180709114736

zentauroepp44222095 spain s prime minister pedro sanchez greets pro independence180709114736 / JUAN MEDINA

1
Es llegeix en minuts
EFE

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat que ell, si fos el cap del Govern, no rebria el president de la Generalitat, Quim Torra, fins que no tornés "a la lleialtat institucional". "Jo no hauria acceptat una reunió d’aquesta naturalesa", ha remarcat Rivera en una entrevista a Telecinco abans de la primera trobada que mantindran avui Pedro Sánchez i Torra a la Moncloa.

I no ho faria perquè, segons la seva opinió, és inacceptable que el president de la Generalitat vagi a aquesta cita per parlar bàsicamentd’autodeterminació  i de beneficis per als presos del procés. Per Rivera, no és legítim ni democràtic anar a la cita amb aquesta agenda, convençut que Torra no abordarà amb Sánchez altres temes d’interès per a la societat catalana, entre els quals, el finançament autonòmic.

Segons ha dit, ell només s’hauria vist amb Torra "previ requeriment" que respectarà la Constitució, però no ho faria amb una persona que està sent "absolutament deslleial" amb la democràcia i les lleis i que "insulta" el poble espanyol. "Fa 40 anys que estem fent un apaivagament erroni", ha lamentat Rivera, criticant, així, la decisió de Sánchez d’obrir un diàleg sense condicions amb Torra, "un senyor que diu que se saltarà la Constitució".

Rearmament independentista

Rivera ha insistit també que, si hagués depès d’ell, hauria deixat en vigorl’article 155 perquè aixecar la fiscalització dels comptes de la Generalitat, permetre l’obertura d’ambaixades o el control dels Mossos permet el rearmament del separatisme i que torni "a agafar múscul" per tornar a fer el mateix.

Notícies relacionades

El líder de Ciutadans creu que Sánchez no actua "de mala fe" al’ apostar per la via del diàleg i de les concessions, però d’acord com s’estan comportant els dirigents independentistes pensa que el camí encertat és seguir amb el control de la Generalitat.

En aquest sentit, ha apuntat que l’agenda de la trobada entre Sánchez i Torra estarà circumscrita a les reivindicacions separatistes, una cosa que ell no veu ni legítima ni democràtica. I ha advertit que no es pot considerar Torra com qualsevol altre president autonòmic, perquè, per exemple, la presidenta andalusa, Susana Díaz, o el d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ni insulten els espanyols ni se salten la Constitució.