Torra es pregunta amb quin Sánchez es veurà dilluns

«¿El senyor Pedro Sánchez que vol iniciar un diàleg i negociació amb el Govern de Catalunya o amb el que va aprovar el 155?», planteja el president de la Generalitat

Admet que cal una via de diàleg i que si Sánchez no ho veu demostraria una capacitat d'escoltar terrible

zentauroepp41779259 el portaveu de jxcat  eduard pujol  mostra la credencial de 180125145212

zentauroepp41779259 el portaveu de jxcat eduard pujol mostra la credencial de 180125145212 / Bernat Vilaro

2
Es llegeix en minuts
Efe

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha preguntat aquest dissabte si en la reunió de dilluns amb el president del Govern, Pedro Sánchez, es trobarà amb un Sánchez dialogant o amb el del PSOE “que va aprovar el 155”.

“¿Amb quin Pedro Sánchez ens trobarem dilluns? ¿És realment el senyor Pedro Sánchez que vol iniciar un diàleg i una negociació amb el Govern de Catalunya o som encara amb el PSOE que va aprovar el 155?”, ha qüestionat en declaracions als mitjans després d’una ofrena floral a la tomba del que fos president de la Generalitat a l’exili, Josep Irla.

Ho ha dit després que el Govern hagi anunciat la impugnació davant del Tribunal Constitucional (TC) de la moció aprovada dijous pel Parlament per ratificar-se en els objectius de la resolució independentista del 9 de novembre del 2015, que ja va ser suspesa pel mateix TC.

Torra ha lamentat que aquesta impugnació “és una mala notícia”, ja que creu que es tracta d’un debat polític que s’hauria de resoldre políticament i no a través de la via judicial.

Judicialitzar la política

“Ja n’hi ha prou de judicialitzar la política”, ha reclamat, i ha recordat que aquesta resolució també es va aprovar el 2016 i que el Govern del PP no la va impugnar.

Així mateix, ha explicat que en la reunió de dilluns vol parlar sobre el dret a l’autodeterminació de Catalunya, encara que ha reconegut que “és probable que ell no hi estigui d’acord, que tingui un altre punt de vista, per a això estan les negociacions”.

“Jo li explicaré on som, per què hi som, des dels anys que hem lluitat per ser aquí i que nosaltres no renunciarem al camí de la llibertat del poble de Catalunya”, ha afirmat.

Petició de JxC

Hores abans, el portaveu adjunt de Junts per Catalunya (JxC) al Parlament, Eduard Pujolha demanat al Govern de Pedro Sánchez que “escolti l’argumentació política” de l’Executiu de Quim Torra, que no renuncia a parlar del dret d’autodeterminació.

En declaracions a TV-3, i a dos dies de la cita a La Moncloa entre Sánchez i Torra, el portaveu adjunt de JxC a la cambra catalana ha assegurat el Govern “només ha d’escoltar una mica l’argumentació política que fem. A partir d’aquí, la via del diàleg s’ha d’obrir perquè, sinó, seria una gent amb una incapacitat per escoltar terrible”.

Notícies relacionades

Pujol ha precisat que, si l’Executiu no vol parlar del dret d’autodeterminació, al que el Govern no renuncia, defensaran el dret dels catalans a decidir el seu futur polític en un referèndum.

Respecte al recent acostament de diversos dirigents independentistes empresonats a presons catalanes, Pujol ha opinat que “ni és un gest magnànim” ni “ens han fet caritat”.