ENS PÚBLIC

El PP recorre davant del Tribunal Constitucional el decret de RTVE per ser un «cop a la democràcia»

hernando-pp-rtve

hernando-pp-rtve

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El portaveu del PP en el Congrés, Rafael Hernando, ha recorregut aquest divendres davant del Tribunal Constitucional el decret aprovat pel Govern per renovar el Consell d’Administració de RTVE de forma urgent i transitòria en considerar que és un “cop a la democràcia perpetrat per Sánchez”.

Hernando, que ha negat la urgència de la mesura adoptada per l’executiu el passat 22 de juny en vista del buit de poder que quedava a RTVE després d’expirar aquell dia el mandat del president José Antonio Sánchez, ha assegurat que aquest decret és “una intromissió i una aberració jurídica contra la separació de poders”.

“És un decret bolivarià redactat per Podem”, ha criticat Hernando, que ha arribat al tribunal passada la una de la tarda i acompanyat pel portaveu del PP en la Comissió Mixta de control parlamentari a RTVE, Ramón Moreno, i del secretari general del grup parlamentari popular, José Antonio Bermúdez de Castro, i el diputat Arturo García Tizón.

“No ens quedarem de braços plegats i els meus companys del Senat presentaran un altre recurs d’inconstitucionalitat per poder parar aquest cop a la democràcia que ha perpetrat Sánchez”, ha anunciat.

El PP ha presentat el recurs d’inconstitucionalitat un dia després que el Senat rebutgés els quatre candidats consensuats per PSOE, Units Podem i el PNB per formar part del Consell d’Administració de RTVE en no assolir la majoria absoluta necessària per ser designats en la segona volta. Ana Isabel Cerrada, Fernando López Agudín, Josep-Lluís Micó i Juan Tortosa no van aconseguir els vots necessaris, encara que sí que comptaven amb el recolzament de la meitat dels grups de la Cambra, això és, quatre, un aval amb què no va obtenir la llista del PP, malgrat comptar amb la majoria absoluta necessària. Una situació que per a Hernando és “ridícula” perquè “es dona més poder a la suma de quatre grups, que poden ser 35 senadors, que a una majoria de 150 senadors”.

“No té precedents democràtics”, ha recalcat el portaveu popular, que ha insistit que amb aquesta mesura es pretén que el Senat “sigui una Cambra d’ornament, sense significat de cap tipus, ni parlamentari ni polític ni jurídic”.  

¿Compareixença al setembre?

Notícies relacionades

La primera iniciativa que el PP tramitarà al Senat el pròxim període ordinari de sessions que arrenca al setembre serà la petició de compareixença del president del Govern, Pedro Sánchez, perquè aclareixi els greus motius que justifiquen el decret-llei per a la renovació del Consell de RTVE.

Aquesta sol·licitud, anunciada pel portaveu del grup popular a la Cambra Alta, José Manuel Barreiro, anirà més enllà del cas de l’elecció dels membres del Consell d’Administració de RTVE, perquè el PP creu que es tracta del començament d’una manera d’entendre la democràcia que “no respecta la decisió dels espanyols”.