POLÈMICA A L'AJUNTAMENT D'ORIOLA

Demanen que un alcalde del PP dimiteixi per cobrar 6 anys sense treballar

La Conselleria de Sanitat valenciana acredita que Emilio Bascuñana no va trepitjar la Direcció Territorial de Sanitat a Alacant del 2007 al 2014

emilio bascunyana

emilio bascunyana

2
Es llegeix en minuts
EFE

Els partits Compromís i PSPV-PSOE han demanat avui a les Corts que l’alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana (PP), deixi el seu càrrec al consistori després que la Conselleria de Sanitat hagi acreditat que durant 6 anys va cobrar sense treballar en la Direcció Territorial de Sanitat a Alacant.

La portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, ha preguntat a la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, sobre la informació que disposa l’administració sobre que Bascuñana "estigués cobrant durant sis anys sense tenir un lloc al qual anar a la direcció territorial de la Conselleria de Sanitat a Alacant", han informat fonts del partit.

Durant el ple de les Corts, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha informat que el seu departament no ha trobat cap document descriptiu de les funcions suposadament encomanades, ni l’objecte, ni la missió de la feina de Bascuñana a la direcció territorial d’Alacant.

Tampoc hi ha constància entre els funcionaris que hi treballen que Emilio Bascuñana fes acte de presència física en aquelles dependències, on tampoc consta que tingués despatx, motiu pel qual ha anunciat que es procedirà a l’obertura d’expedient administratiu així com se sol·licitarà un informe a l’Advocacia de la Generalitat.

Segons ha explicat Mollà, “‘Eldiario.es’ ha revelat que entre l’1 de novembre del 2007 i el 7 de gener del 2014 Bascuñana va estar en una adscripció funcional a la Direcció Territorial de Sanitat a Alacant després de deixar la seva consulta al centre de salut Álvarez de la Riva d’Oriola, sense que consti cap activitat ni la seva presència física en la direcció territorial".

Segons la parlamentària, Bascuñana cobrava com a metge de família, és a dir, 3.900 euros bruts al mes, que en 14 pagues suposava 55.000 euros a l’any, més de 330.000 euros en aquell període, mentre se suposava que treballava a la direcció territorial".

"Les explicacions que ha donat l’alcalde d’Oriola per aquesta informació és que té mala memòria i no recorda si va demanar vacances, baixes o dies lliures, perquè ell tenia un sistema d’assessorament particular".

Mollà ha afegit que, a més, Bascuñana cobrava "complements que no li corresponien, com són les guàrdies, que era impossible que fes per la seva adscripció a la direcció territorial".

Per la diputada de Compromís, "l’alcalde d’Oriola té ara un estat d’amnèsia sobre aquell període, però li dona temps per fer argumentacions escandaloses com comparar la seva situació amb la dels assessors dels grups polítics, una justificació que el deixa molt malament, perquè crea més dubtes sobre per a qui estava treballant en aquell període, ¿per al Partit Popular?".

Notícies relacionades

D’altra banda, el diputat socialista Manolo Pineda ha exigit explicacions al PPCV així com a la seva secretària general, Eva Ortiz, sobre aquestes presumptes irregularitats i ha afirmat que "la situació d’Emilio Bascuñana al capdavant de l’alcaldia d’Oriola és insostenible", han informat fonts del PSPV-PSOE.

Pineda ha lamentat "l’estreta vinculació que continua existint entre el PPCV i els seus excessos a la comarca de l’Horta Baixa", i ha exigit a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i a Eva Ortiz, la seva mentora, que "aclareixin amb total transparència què va passar i si a Emilio Bascuñana se li va permetre cobrar un sou públic durant sis anys per no anar a treballar".