Torrent i Torra reclamen la llibertat dels polítics presos

"Avui és el dia de l'acostament, però no el de la tornada a casa", sentencia el president del Parlament

"Aquest trasllat no és cap gest ni forma part de cap negociació", avisa el president

torra

torra

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A la mateixa hora en quèels polítics presos eren traslladats a les presons catalanes, Quim Torra i Roger Torrent han reivindicat la seva posada en llibertat. Després de la sessió matinal del ple del Parlament, tots dos han ofert una declaració institucional per apuntar que el seu retorn a Catalunya no és suficient i per reclamar el final de la presó preventiva.

Notícies relacionades

"Avui és el dia de l’acostament, però no el del retorn a casa", ha sentenciat el president del Parlament, a les portes de la Cambra catalana davant de la mirada atenta del president i dels diputats deJxCat, ERC, Catalunya en Comú-Podem i la CUP. "No descansarem fins que sigueu lliures i estigueu amb les vostres famílies, fins que els presos polítics i exiliats sigueu a casa, no a prop de casa. Llibertat i justícia, no ens conformarem amb menys".

"Avui es posa fi a l’allunyament d’aquests presos polítics però no es posa fi a la injustícia i a l’aberració de tenir tancats a demòcrates pacífics i honorables (...). Avui els tenim més a prop, però no són on han de ser", ha coincidit Torra, que ha clamat que "l’acostament fa més evident la injustícia del seu captiveri i de l’exili dels altres representants represaliats per l’Estat espanyol". El president de la Generalitat ha volgut deixar clar que el trasllat és una simple obligació legal i que "no és cap gest i en cap cas no forma part de cap negociació". "Que surtin una vegada per sempre de presó i s’arxivi la causa penal", ha conclòs.