EL PP BUSCA SUCCESSOR A RAJOY

Santamaría, sobre Aznar: tots els expresidents són "veus de referència"

"Hem d'escoltar molt i cada un parteix de les seves raons", respon a l'expresident

Casado ha denunciat pressions a escala regional i Margallo advoca per un líder que freni la desafecció pel partit

zentauroepp43841791 madrid 19 06 2018  politica  la ex vicepresidenta del gobier180619134902

zentauroepp43841791 madrid 19 06 2018 politica la ex vicepresidenta del gobier180619134902

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Soraya Sáenz de Santamaría, precandidata a la presidència del Partit Popular, ha defensat aquest dimecres que tots els expresidents del Govern, inclòs José María Aznar, han de ser "veus de referència" i ha assegurat que cal "escoltar molt" les seves opinions.

Així s’ha pronunciat en una entrevista a Onda Cero, després que ahir l’expresident del PP fes en aquesta mateixa emissora crítiques a la gestió del Govern de Mariano Rajoy en assumptes com Catalunya i es declarés "al marge" del procés congressual.

"Jo escolto a tothom, em sembla que aquest partit s’ha de fer de la suma de les opinions de tots i hem d’escoltar molt i cada un parteix de les seves raons", ha dit quan se li ha preguntat si li importa el que digui l’ara president de FAES.

Ha incidit que els excaps de l’Executiu compten amb una "experiència i trajectòria" a valorar de què "cap país no pot prescindir". No obstant, ha reconegut que a Espanya, per la seva curta trajectòria democràtica, aquesta idea no està assentada com en altres països on són "veus de referència".

"Jo crec que han de ser-ho", ha declarat, basant-se en el fet que ella és "molt institucional i respectuosa" en aquest sentit. "Quan un ha governat Espanya té un nivell d’experiència i capacitat que no es pot perdre", ha afirmat l’assessora de Mariano Rajoy quan aquest treballava en el Govern d’Aznar.

Casado critica pressions

El candidat a presidir el PP, Pablo Casado, ha tornat aquest dimecres a denunciar pressions perquè el partit a escala provincial i regional es pronunciï a favor d’una o altra candidatura, una cosa que creu que no agrada als afiliats perquè no volen un "congrés instrumental".

El candidat a presidir el Partit Popular, Pablo Casado, amb els militants a Pozuelo de Alarcón / David Castro

En una entrevista a RNE, ha insistit a reclamar "llibertat" perquè la militància decideixi què votar demà i, per això, no li sembla "normal" que els aparells provincials i regionals es decantin per una candidatura i que es vegin aquestes "pressions" o "pronunciaments" en els mitjans de comunicació.

Margallo augura "mort per inanició"

Un altre dels que es troba en la terna per portar la batuta dels populars és José Manuel García-Margallo, que ha predit aquest dimecres la "mort per inanició" del partit si els militants opten per situar en la presidència la "continuïtat" que, segons el seu parer, representen les opcions que encapçalen "les dues vídues i el fill adoptiu", amb referència a María Dolores de Cospedal, Soraya Sáenz de Santamaría i Pablo Casado.

Notícies relacionades

"Pensar que les mateixes fórmules que ens han portat a una moció de censura i a la desafecció dels ciutadans produeixin resultats diferents és una cosa que contradiu fins i tot la química", ha remarcat García-Margallo, que ha retret a Cospedal, Sáenz de Santamaría i Casado que vulguin "controlar el poder" però no aclareixin "per dirigir el partit cap a on ni per servir a Espanya de quina manera".

Aquest mateix dimecres, el PP ha demanat la compareixença urgent del president del Govern, Pedro Sánchez, perquè informi sobre el seu programa i pactes assolits, així com per informar del passat Consell Europeu.