POLÈMICA DECISIÓ

Carmen Martínez-Bordiú ja és duquessa de Franco

El BOE publica la concessió del títol a la neta del dictador

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest dimecres la concessió del títol de duquessa de Franco, amb grandesa d’Espanya, a Carmen Martínez-Bordiú Franco, després de la mort de la seva mare, Carmen Franco Polo.

Segons la disposició del Ministeri de Justícia, amb data del 31 de maig del 2018 i firmada per l’exministre Rafael Catalá, s’expedeix la reial carta de successió del títol de duquessa de Franco, de conformitat amb el que preveu el reial decret del 27 de maig del 1912, "previ pagament de l’impost corresponent".

Carmen Martínez-Bordiú, filla gran de Carmen Franco Polo, vasol·licitar la successió en el títol de duquessa de Franco després de la mort de la seva mare, Carmen Franco Polo, el 29 de desembre passat.

Notícies relacionades

Segons va publicar el 26 de març el BOE, després de la sol·licitud s’obria un termini de 30 dies perquè "les persones que es considerin amb dret al referit títol" poguessin reclamar-lo. Al BOE d’avui s’inclouen 13 disposicions sobre títols nobiliaris, entre les quals, la corresponent a Carmen Martínez-Bordiú.

El rei Joan Carles I va atorgar, el novembre del 1975, el títol de duquessa de Franco amb grandesa d’Espanya a Carmen Franco Polo després de la mort del seu pare, el dictador Francisco Franco.