Via lliure per al trasllat de Forn, Rull i Turull

El jutge Llarena ha mantingut avui el seu criteri respecte als últims presos sobiranistes

GRA066 BARCELONA, 11/08/2017.- El secretario de Infraestructuras de la Generalitat, Ricard Font; el conseller de Interior, Joaquim Forn; el de Territorio, Josep Rull; el de Presidencia, Jordi Turull, y la consellera de Trabajo, Dolors Bassa,i-d., durante la reunión del gabinete de crisis mantenida esta mañana para analizar las medidas a adoptar ante la huelga indefinida convocada en el Aeropuerto de El Prat por los trabajadores de Eulen. EFE/Quique García

GRA066 BARCELONA, 11/08/2017.- El secretario de Infraestructuras de la Generalitat, Ricard Font; el conseller de Interior, Joaquim Forn; el de Territorio, Josep Rull; el de Presidencia, Jordi Turull, y la consellera de Trabajo, Dolors Bassa,i-d., durante la reunión del gabinete de crisis mantenida esta mañana para analizar las medidas a adoptar ante la huelga indefinida convocada en el Aeropuerto de El Prat por los trabajadores de Eulen. EFE/Quique García / QUIQUE GARCÍA (EFE)

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

El jutge que instrueix la causa pel procés, Pablo Llarena, ha mantingut aquest dimarts el seu criteri respecte als últims presos sobiranistes que van demanar el seu trasllat a presons catalanes, Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull, per la qual cosa previsiblement el Govern l’autoritzarà pròximament i aniran al mateix centre penitenciari que els primers traslladats.

Fonts jurídiques han informat que el jutge del Tribunal Suprem ha donat la mateixa resposta que amb els altres sis reclusos sobiranistes i ha manifestat que la decisió de traslladar-los correspon a Institucions Penitenciàries i, per tant, al Ministeri de l’Interior.

► Segueix en directe el trasllat dels presos a Catalunya 

Segueix en directe el trasllat dels presos a Catalunya

La resposta del magistrat és un dels requisits per iniciar els tràmits de trasllat que ja estan en marxa en el cas dels altres sis processats per rebel·lió, entre ells l’exvicepresident Oriol Junqueras, que ja estan sent traslladats a Saragossa i, des d’allà, a Catalunya.

Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixarthan sortit aquest matí en un furgó, junt amb altres reclusos, cap a la presó de Zuera, on passaran la nit per emprendre després el viatge a Can Brians, centre penitenciari on els Mossos es faran càrrec de conduir els reclusos a les seves presons de destinació a Catalunya, segons fonts coneixedores del procés de trasllat.

També està previst que siguin traslladades a presons catalanes l’exconsellera Dolors Bassa i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, que van ser empresonades al centre penitenciari d’Alcalá Meco (Madrid).

Notícies relacionades

Forn, Rull i Turull, interns a Estremera, eren els únics presos preventius sobre qui Llarena no s’havia pronunciat, ja que la seva sol·licitud va arribar més tard que la dels altres sis processats.

Interior va assenyalar ahir que aquests tres presos serien traslladats "més endavant", ja que els tràmits que els afecten no havien acabat, ja que ho havien sol·licitat més tard.