RENOVACIÓ DE L'ENS PÚBLIC

El Senat veu "idonis" els candidats al Consell d'Administració de RTVE

La Cambra alta vota aquesta tarda els aspirants proposats pels diferents grups parlamentaris

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple del Senat votarà aquesta tarda els quatre candidats que formaran part de la direcció de RTVE. El PP, amb majoria absoluta a la Cambra alta, ha presentat els seus propis aspirants, diferents dels proposats pel PSOE, Podem i el PNB després d’una negociació. No obstant, perquè surtin elegits es necessiten dos terços dels escons, pels quals és impossible que els populars aconsegueixin alguna representació si no pacten prèviament.

En qualsevol cas, tot i que aquest dimarts s’elegissin al Senat 4 dels 10 membres que formaran el Consell d’Administració de la corporació pública, tot dependrà que aquest dimecres 4 de juliol es convalidi el decret llei per a la renovació de RTVE. Si no és així, el procés se suspèn.

Notícies relacionades

Si, al contrari, aquest dimecres es convalida l’esmentat decret sense haver assolit prèviament consens al Senat sobre els candidats, llavors es passarà a una segona volta dijous en què el PP necessitarà la firma de tres grups parlamentaris més per elegir els candidats. En cas que no aconseguís la designació a la Cambra alta en aquesta segona tornada, el Congrés podrà seleccionar els quatre consellers que li corresponien al Senat.

Examen previ

Els candidats han passat aquest matí per la Comissió de Nomenaments, en què han sigut qualificats d’"idonis". Els tres proposats pel PP (José Luis Peñalosa, Carmen Sastre i Jenaro Castro, queda exclosa de la votació María del Carmen Martín, al no haver-se presentat) i els quatre pactats pel PSOE, Podem i el PNB (Ana Isabel Cerrada, Fernando López Agudín, Josep-Lluis Micó i Juan Tortosa) han superat aquest tràmit. 

undefined44124068 graf2462  madrid  03 07 2018   el candidato a miembro del co180703163220

undefined44124068 graf2462 madrid 03 07 2018 el candidato a miembro del co180703163220 / Santi Donaire