CONTROLS DELS MOSSOS

L'oposició força la comissió d'investigació per l'espionatge a periodistes i polítics

JxCat, ERC i la CUP l'havien rebutjat fa un mes i mig en un ple del Parlament

74355d30-58f1-471f-b456-fda9fb07e280

74355d30-58f1-471f-b456-fda9fb07e280

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ciutadans, el PSC, Catalunya en Comú-Podem i el PPCforçaran la creació d’una comissió d’investigació sobre el presumpte espionatge per part dels Mossos d’Esquadra a polítics i periodistes. JxCat, ERC i la CUPvan tombar el 25 de maig passat la proposta d’aquests grups, després de denunciar que Ciutadans i el PPC van rebutjar la seva idea d’ampliar aquesta investigació a altres cossos de seguretat. Ara aquesta comissió es crearà automàticament al comptar, com contempla el reglament del Parlament, amb el recolzament de quatre grups de la cambra.

Notícies relacionades

Arran de la notícia publicada al febrer per EL PERIÓDICO sobre els informes del Cos Nacional de Policia que atribueixen a la policia autonòmica un "servei il·legal d’espionatge", tant els socialistes, com Cs, populars i comuns van anunciar que exigirien responsabilitats i explicacions. L’informe de la Brigada d’Informació de la Policia Nacional de Barcelona reflecteix tots els documents que agents de la Comissaria General d’Informació dels Mossos d’Esquadra anaven a destruir el 26 d’octubre a la incineradora de Sant Adrià de Besòs. Als documents entregats a la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela s’assegura que la Generalitat "volia tenir perfectament controlades" un grup de persones contràries a la independència de Catalunya i que ho va fer de manera il·legal i fent servir fons reservats (un total de 161.101,22 euros en aquest apartat només l’any 2015, segons dos correus electrònics que anaven a ser destruïts).

“El que la comissió pretén és aclarir quin material es va portar a la incineradora per destruir-lo per part dels Mossos i per què s’ha estat fent espionatge a líders polítics, periodistes i dirigents socials", ha explicat Assumpta Escarp, diputada del PSC.