El PP pregunta al Govern si les ulleres de sol de Sánchez estan graduades

GRAF8641. MADRID, 27/06/2018.- El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, durante su comparecencia en el Congreso para informar de la posición que trasladará al primer Consejo Europeo al que asiste como jefe del Ejecutivo y que se inicia el jueves en Bruselas. EFE/Ballesteros

GRAF8641. MADRID, 27/06/2018.- El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, durante su comparecencia en el Congreso para informar de la posición que trasladará al primer Consejo Europeo al que asiste como jefe del Ejecutivo y que se inicia el jueves en Bruselas. EFE/Ballesteros / Ballesteros (EFE)

1
Es llegeix en minuts
EFE

El diputat del PP Carlos Floriano ha presentat una bateria de preguntes dirigides al Govern per saber el cost del trasllat en helicòpter Super Puma del cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, des del Palau de la Moncloa fins a la base aèria de Torrejón de Ardoz i per saber si porta ulleres de sol graduades.

Floriano acompanya les preguntes amb les dues fotografies que va difondre el Govern a través del seu compte oficial a Twitter, en una de les quals es pot veure Sánchez moments després de baixar de l’helicòpter i en una altra dins de l’avió oficial que el portava de Torrejón a Brussel·les, el 24 de juny passat, amb ulleres de sol fosques, repassant uns documents amb un col·laborador.

De fet, en una de les seves preguntes Floriano vol saber si les ulleres de sol estan graduades.

Floriano vol saber si l’helicòpter es va utilitzar per al trasllat de la Moncloa a Torrejón o si es va utilitzar per a un altre trajecte i quina va ser la despesa que va suposar, inclòs el cost estimat de personal i el combustible.

En una altra de les seves preguntes, el diputat del PP qüestiona si Sánchez sap que entre la Moncloa i Torrejón hi ha poc més de 25 quilòmetres i si va sospesar en algun moment recórrer aquesta distància amb cotxe, tenint en compte –al·lega Floriano– que els diumenges a aquella hora no hi ha problemes de trànsit.

Notícies relacionades

En aquest context, Floriano incideix si era necessari efectuar "un trajecte tan curt" en helicòpter "per fer-se la foto publicada a Twitter amb el Super Puma darrere o simplement es va aprofitar la circumstància, tot i que el viatge fos molt més car que amb cotxe".

"Una vegada que ja té la foto amb el Super Puma, ¿és possible que el president pensi en el futur viatjar amb cotxe a Torrejón en comptes de realitzar el trajecte en helicòpter?", inquireix Floriano, que també demana un detall dels viatges en aquest mitjà de transport i en aquest mateix desplaçament en les dues presidències del Govern anteriors a Sánchez.