Inspecció dels comptes

El PP estudia citar el president valencià Puig al Senat pel finançament del PSPV

El PP, impulsor de la comissió d'investigació a la Cambra Alta, sospesa també la compareixença de Zapatero

lainz43705605 valencia 11 6 2018  pol tica ximo puig el president de la ge180611175313

lainz43705605 valencia 11 6 2018 pol tica ximo puig el president de la ge180611175313 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El grup popular al Senat sospesa citar el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, a la Comissió d’Investigació del Finançament dels Partits, així com l’expresident del Govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero pel finançament il·legal del PSPV.

Així ho ha anunciat el portaveu del PP en aquesta comissió parlamentària, Luis Aznar, que troba a faltar explicacions de Puig pels casos del suposat finançament irregular dels socialistes valencians entre el 2007 i el 2011 que està sent investigat per quatre jutjats i que no dubta a qualificar de "corrupció del PSOE".

I com que estan implicats tres ministeris del Govern central del socialista José Luis Rodríguez Zapatero en pagaments milionaris de contractes publicitaris que en últim extrem haurien servit perquè diverses empreses valencianes financessin el PSPV, Aznar entén que es tracta d’un assumpte de corrupció "a escala nacional".

Per això també vol convocar a la comissió l’expresident Zapatero, dues ministres del qual, Cristina Narbona i Beatriz Corredor, van ser interrogades per Aznar la setmana passada sobre les adjudicacions publicitàries indagades pels tribunals.

És més, Luis Aznar recalca que, davant de "tot aquest esvalot intern que està posant en coneixement la corrupció del PSOE a escala nacional, ni el senyor Zapatero ni el senyor Pedro Sánchez han dit ni una sola paraula".

Per això també exigeix a l’actual president del Govern central que "doni la cara" i ofereixi una explicació sobre aquests casos, i adverteix que, si no ho fa, "li ho demanarem nosaltres, perquè no pararem fins que algú se’n responsabilitzi".

D’altra banda, el portaveu del PP considera que les últimes novetats sobre les indagacions de l’Agència Tributària en relació amb les empreses implicades en el finançament del PSPV "confirmen" moltes pistes que el seu grup ha posat en relleu en la comissió.

Notícies relacionades

De la mateixa manera, la dimissió del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, s’inscriu segons aquest senador en tota la trama relacionada amb el PSPV que el PP ha indagat des de la comissió d’investigació que maneja en solitari al Senat, ja que els altres grups han renunciat a participar-hi.

Per això conclou que la comissió "està resultant d’utilitat" i anuncia que des d’aquest espai el seu grup seguirà amb les seves indagacions perquè el que han esbrinat fins ara "només és la punta de l’iceberg".