El PDECat posa condicions a les llistes conjuntes independentistes

La portaveu Maria Senserrich evita alimentar la polèmica amb ERC per la carta de Junqueras sobre l'1-O

jregue43966664 la portaveu del pdecat  maria senserrich  aquest dilluns 25 180702134533

jregue43966664 la portaveu del pdecat maria senserrich aquest dilluns 25 180702134533 / Guillem Roset

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

Després de la celebració de la reunió de la direcció del partit, el PDECat ha rebut aquest dilluns amb prudència la proposta del’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que es configurin candidatures independentistes conjuntes a totes les grans ciutats de Catalunya. La portaveu del partit sobiranista, Maria Senserrich, ha afirmat que el PDECat ja ha obert la porta a les llistes unitàries, però ha afegit que "farem una cirurgia fina en funció de la realitat del país, treballarem per aconseguir-ho, tindrem les converses necessàries amb l’ANC per treballar conjuntament".

Notícies relacionades

Senserrich no ha volgut, d’altra banda, alimentar la polèmica amb ERC després de la carta del líder republicà Oriol Junqueras, en la convenció republicana d’aquest cap de setmana, en la qual atribuïa a ERC el principal mèrit de la celebració del referèndum de l’1-O. "Som un moviment pacífic, demòcrata, que vol sumar. L’1-O tots érem importants, l’èxit va ser gràcies a molts, no només els partits, a nivell individual i d’associacions. Sumarem el que faci falta per construir el país que anhelem", s’ha limitat a afirmar.

El paper de Puigdemont

Senserrich ha defensat, d’altra banda, la petició de Carles Puigdemont d’accedir a les seves prerrogatives com a expresident de la Generalitat. Però respecte a la petició de la líder del PDECat, Marta Pascal, perquè Puigdemont assumeixi la presidència de la formació, s’ha limitat a afirmar que "hi haurà propostes, moviments..., s’hauran de fer valoracions posteriorment. Crec que a partir del dia 22 podrem dir què es produeix", ha dit en relació amb el congrés que celebrarà el partit sobiranista el dia 21 i 22 de juliol.