Trasllat d'empresonats

Robles assegura que l'acostament de presos "no serà una contraprestació a ETA"

La ministra redueix la mesura als reclusos etarres "en edat molt avançada o malalts"

GRAF9891. TORREJÓN DE ARDOZ (MADRID), 14/06/2018.- La ministra de Defensa, Margarita Robles, durante su intervención en la visita que ha realizado hoy al Centro de Operaciones Aéreas Combinadas (CAOC- TJ, Combined Air Operations Centre Torrejón) que la OTAN tiene en la Base Aérea de Torrejón y desde donde se controla el espacio aéreo del flanco sur de la Alianza. EFE/ Fernando Alvarado

GRAF9891. TORREJÓN DE ARDOZ (MADRID), 14/06/2018.- La ministra de Defensa, Margarita Robles, durante su intervención en la visita que ha realizado hoy al Centro de Operaciones Aéreas Combinadas (CAOC- TJ, Combined Air Operations Centre Torrejón) que la OTAN tiene en la Base Aérea de Torrejón y desde donde se controla el espacio aéreo del flanco sur de la Alianza. EFE/ Fernando Alvarado / FERNANDO ALVARADO (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra de Defensa, Margarida Robles, ha afirmat aquest dilluns que "qualsevol decisió que es prengui des del punt de vista administratiu de trasllat de presos per raons humanitàries o per raons d’estricta aplicació de la llei, tindran control judicial", per la qual cosa serà un magistrat que decideixi "si les mesures són o no procedents" i no serà en cap cas una "contraprestació a ETA".

En una entrevista a Antena3, Robles enviava aquest missatge a les persones "crítiques" amb l’obertura del Govern a apropar al País Basc a presos de la banda terrorista ETA, que, segons ha destacat Robles, "ha estat derrotada per la societat espanyola i no pot reivindicar res ni demanar res", cosa que "ha de quedar molt clara".

Notícies relacionades

Robles ha incidit que la legislació penitenciària exigeix un tractament "individualitzat" i estableix "principis bàsics" entre els quals figura el de la "proximitat" i "en aquest cas concret" s’estan analitzant "circumstàncies concurrents" com "si són persones amb una edat molt avançada o malalts".

"A aquestes persones que són crítiques, que sàpiguen que en darrer terme, qualsevol decisió que hi pugui haver sobre un trasllat d’un pres a un lloc més proper al seu domicili té sempre un control judicial", ha assenyalat, per incidir que "això no és en cap cas una contraprestació a ETA, que no en mereix cap, i és en compliment estricte de la legalitat vigent".