consell de ministres

El Govern confirma que el trasllat de les restes de Franco "es farà immediatament"

L'Executiu oficialitza els nous nomenaments de l'Administració i ha explicat com abordarà la pobresa infantil a l'estiu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell de Ministres ha aprovat un pla de xoc perquè els nens de famílies amb pobresa severa puguin anar aquest estiu a campaments organitzats per ajuntaments i altres institucions, en els quals rebin menjar i facin activitats de lleure.  El Govern destinarà 10 milions d’euros al pla per aturar "de manera immediata" la pobresa infantil i garantir les necessitats alimentàries durant l’estiu per als 375.000 nens que es troben a Espanya en una situació de "carència severa". Així ho ha explicat la portaveu de l’Executiu, Isabel Celaá, en què ha informat que amb aquest objectiu l’Executiu duplicarà els fons destinats al programa ja existent d’ajuda a menjadors d’estiu, al passar de 5 a 10 milions.

A més d’aprovar tres trams de l’AVE, el Govern espanyol estudiarà el que serà el primer pas formal per complir la seva promesa de treure les restes mortals de Francisco FrancoFrancisco Franco de la basílica del Valle de los Caídos: la creació d’una Direcció General de Memòria Històrica. En aquest aspecte, la portaveu Isabel Celaá ha denegat concretar la data exacta en què es traslladaran les restes de Franco. "Es farà immediatament, però com que ho hem de fer amb molt de respecte a la dignitat humana, estem encara en la complexitat del procés jurídic", ha afegit. 

En aquest sentit, ha insistit que "el Govern està decidit a exhumar el cadàver de Franco", el que tampoc no ha pogut anunciar és on es traslladarà ja que la decisió incumbeix la seva família. "El Valle de los Caídos ha de ser un lloc de pau i reconciliació que atengui víctimes de la Guerra Civil i on tots dos bàndols puguin reconèixer-se", ha conclòs.

Notícies relacionades

En la seva compareixença, Celaá ha oficialitzat el nomenament de María Teresa Fernández de la Vega com a presidenta del Consell d’Estat i de Francisco PardoPere Navarro i Isabel Pardo al capdavant de la Policia, DGT i Adif, respectivament.

El cap del Govern central, Pedro Sánchez, de viatge a Brussel·les, on se celebra aquesta setmana el Consell Europeu, no ha presidit la reunió executiva d’aquest divendres, dirigida per la vicepresidenta del Govern i ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo

43662298 60-castro

43662298 60-castro / DAVID CASTRO