CONGRÉS PP

Cospedal proposa una declaració conjunta contra les excarceracions d'ETA

La política manxega es posiciona així en contra del pacte entre el Govern espanyol i el PNB

Margallo ha responsabilitzat Cospedal, Santamaría i Casado de la baixa participació en les primàries del partit

congreso9

congreso9 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La candidata a la presidència del PP, María Dolores de Cospedal, ha demanat als aspirants a liderar la formació que firmin una declaració conjunta contra l’excarceració dels presos d’ETA.

Cospedal, que s’ha expressat així en declaracions als mitjans abans de celebrar un acte amb militants a Valladolid, s’ha referit al pacte entre el Govern espanyol i el PNB i ha reclamat la firma d’aquest compromís als candidats a les primàries del PP.

Margallo, "fora del sistema"

El candidat a la presidència del PP i exministre d’Afers Exteriors, José Manuel García Margallo, ha afirmat aquest divendres que ell és l’"únic aspirant" a substituir Mariano Rajoy que està "fora del sistema". "La resta de candidats tenen uns mitjans per arribar als militants que els altres no tenim", ha opinat.

Així ho ha expressat en una entrevista a Telecinco en què ha assegurat que el "responsable" de la previsiblement baixa participació en les primàries del PP és l’"aparell que pren les decisions organitzatives i polítiques del partit".

Notícies relacionades

En aquest sentit, s’ha sorprès que el candidat Pablo Casado asseguri que no pertany a l’aparell: "És una espècied’animal que no viu fora d’un ecosistema de poder; primer amb Esperanza Aguirre, després amb Aznar, Rajoy i posteriorment vicesecretari de comunicació".

Per a Margallo, Casado i les candidates Soraya Saénz de Santamaría i María Dolores de Cospedal "són una selecció del sistema" perquè "han estat tots a la cuina de les decisions que s’han pres". "¿Si ells no són l’aparell, qui ho és? Rajoy i els seus fills?”, ha preguntat.