CONTRACTES IRREGULARS

Ximo Puig nega el finançament il·legal del PSPV

El president de la Diputació de València passa aquest dijous a disposició judicial

El secretari general del PSPV diu que li sembla "increïble" que es vinculi l'operació amb els comptes del partit

zentauroepp44004632 valencia 27 6 2018  jorge rodr guez  presidente de la diputa180627094655

zentauroepp44004632 valencia 27 6 2018 jorge rodr guez presidente de la diputa180627094655 / MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

L’encara president de la Diputació de València, el socialista Jorge Rodríguez, passarà aquesta tarda a disposició judicial després d’haver sigut detingut ahir dimecres per possibles irregularitats en contractes d’alta direcció en una operació que Ximo Puig, president de la Generalitat valenciana i secretari general del PSPV, va descartar que tingui relació amb un possible finançament irregular del partit.

Fonts judicials han confirmat a EL PERIÓDICO que en aquests moments la causa no està centrada en els comptes del PSPV, sinó només en la creació a Divalterra, una empresa de la corporació provincial, d’una cúpula directiva alternativa, aparentment irregular tant pel sistema d’elecció com per les seves condicions laborals, incloses les seves retribucions, que fregarien els 80.000 euros anuals.

"La qüestió està circumscrita a allò que sembla. He llegit en algun lloc que es parlava de finançament il·legal del partit socialista i em sembla increïble", ha assenyalat Puig amb referència a les informacions que parlen d’una línia d’investigació per veure si part dels diners cobrats van arribar al partit mitjançant quotes.

Aportacions "legals"

"Les aportacions dels membres del partit i d’altres partits són perfectament legals i formen part de la legislació vigent i de la vida interna dels partits. No hi ha cap tipus de finançament il·legal", ha assegurat.

El secretari general del PSPV ha insistit que "no hi ha cap corrupció econòmica, hi ha un altre tipus de situacions que poden ser greus i a les quals no vull treure cap tipus de pes".

Puig ha confirmat que Rodríguez ha sigut suspès dels seus càrrecs orgànics i que presentaran un nou candidat (Toni Gaspar) a la presidència de la diputació, que ara hauran de consensuar amb els seus socis de govern. També ha apuntat que encara no ha parlat amb ell i que, per tant, no sap si dimitirà del seu càrrecs institucionals, ja que a més és alcalde d’Ontinyent.

Alarma social

Notícies relacionades

Respecte a aquesta decisió del partit, ha admès que es tracta d’"una acció preventiva perquè hi ha una alarma social evident i s’ha d’exemplificar la nostra acció política" perquè "la Comunitat Valenciana viu en un estat de xoc posttraumàtic després dels anys terribles de corrupció del PP".

Puig ha dit que apartar Rodríguez "té un gran cost personal i polític" i ha demanat "prudència" a l’hora de valorar les seves accions. "Quan acabi el procés veuré si estic decebut o no, fins aquest moment no", ha assenyalat després d’assenyalar que "hem de ser extremadament prudents i administrar amb prudència l’escassa informació que hi ha". 

Temes:

Ximo Puig PSOE