INVESTIGACIÓ PER CORRUPCIÓ

El PSPV ultima el cessament del president de la Diputació de València

El socialista Ximo Puig deixa caure Jorge Rodríguez i eleva el seu vicepresident com a substitut

Diu que pren la decisió "amb tristesa" i que manté la confiança "en la seva presumpció d'innocència"

zentauroepp44020607 jorge rodriguez  ximo puig180627223500

zentauroepp44020607 jorge rodriguez ximo puig180627223500

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

La comissió permanent del PSPV-PSOE es va reunir d’urgència aquest dimecres a dos quarts d’onze de la nit per suspendre de tots els càrrecs orgànics el president de la Diputació de ValènciaJorge Rodríguezdetingut per la policia en el marc de l’‘operació Alqueria’ contra la corrupciól’‘operació Alqueria’ corrupció.

Ho va fer a proposta de Ximo Puig, president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, per tant, es dona per fet que tirarà endavant. Passada la mitjanit, el partit continuava reunit.

En un comunicat, Puig va confirmar la intenció de "proposar la suspensió de tots els càrrecs de Jorge Rodríguez". Va assegurar que la decisió arribava "amb dolor, amb tristesa" i després d’haver parlat amb molts membres del partit.

"El més important és l’interès general sempre, l’interès dels valencians. La detenció d’un president de la diputació és perjudicial per a l’esforç que hem fet tots per aixecar la hipoteca reputacional després de 20 anys de governs del PP", va recordar.

El secretari general dels socialistes valencians va assegurar que el partit "confia en la presumpció d’innocència de Jorge Rodríguez" i va recordar que "seran els jutges els que determinin la responsabilitat en una investigació de la qual no se sap res perquè és secreta i de la qual no hi ha res en aquests moments" que faci "presumir que hi hagi una responsabilitat directa" del fins ara president de la corporació provincial.

Puig va remarcar que "el PSPV ha sigut contundent, ha lluitat sempre, s’ha arruïnat per defensar la legalitat i la lluita contra la corrupció” i va assegurar que així continuaran sent.

A més, va avançar que "per garantir l’estabilitat de la diputació", proposarà que l’actual vicepresident, Toni Gaspar, sigui el candidat a la presidència.

L’‘operació Alqueria’ va suposar també la detenció de cinc persones més: el cap de gabinet de Rodríguez, Ricard Gallego; l’assessor Manuel ReguartJorge Cuerda, lletrat secretari del consell d’administració de Divalterra, i els cogerents de l’empresa pública DivalterraAgustina Brines i Xavi Simó.

Els arrestats han passat la nit en dependències policials i s’espera que passin a disposició judicial aquest dijous.

Prevaricació i malversació

Notícies relacionades

Les diligències declarades secretes pel Jutjat d’Instrucció número 9 de València es van obrir per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics, el maig passat, després de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València.

El jutjat investiga irregularitats en la contractació de personal d’alta direcció a Divalterra i s’han practicat registres a la Diputació de València, a les dues seus de l’Ajuntament d’Ontinyent, la seu social de Divalterra i vivendes particulars dels detinguts. 

Temes:

PSOE Corrupció