Acostament de presos

Inés Arrimadas considera que la política penitenciària no pot ser una moneda de canvi per al Govern espanyol

La cap de l'oposició a Catalunya adverteix a Pedro Sánchez que "Torra només representa el bloc separatista"

ealos43164324 graf7391  barcelona  03 05 2018   la presidenta del grupo pa180505153129

ealos43164324 graf7391 barcelona 03 05 2018 la presidenta del grupo pa180505153129 / Quique Garcia

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha afirmat aquest dimecres que "la política penitenciària ha de dependre de criteris tècnics i no ser mai una moneda de canvi per ser a la Moncloa", en relació amb la disposició del Govern espanyol d’apropar elspolítics independentistes en presó provisional i els presidiaris de la banda terrorista ETA a les seves comunitats autònomes d’origen.

"El que no es pot fer és negociar amb els nacionalistes per arribar al Govern d’Espanya i donar privilegis a persones que han donat un cop a la democràcia", ha dit en una entrevista a TVE en la qual ha incidit que "la política penitenciària no es pot negociar amb els nacionalistes com a pagament pel seu suport a una moció de censura".

Tant en el cas dels presos d’ETA com dels polítics independentistes, Arrimadas opina que la disposició del Govern central és "una de les lletres de l’‘hipotecón’ que té amb els nacionalistes", tant catalans com bascos, als quals "respondrà en les seves exigències".

"Quan els nacionalistes donen suport a un Govern d’Espanya no ho fan demanant l’augment dels permisos de paternitat. Demanen apropar presos etarres i indults per als que han donat un cop a la democràcia. Quan un depèn dels nacionalistes sap quin tipus de pagament li demanaran", ha sentenciat.

D’altra banda, quan li han preguntat per la pròxima reunió del president del Govern espanyol amb el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, Arrimadas espera que Pedro Sánchez "tingui molt clar que quan es reuneix amb Torra s’està reunint amb el separatisme a Catalunya, no amb tot Catalunya", perquè ell mateix ha renunciat a "representar la meitat".

"Torra no és Catalunya, sinó el separatisme"

Arrimadas ha considerat que tant Sánchez com el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, han "comprat el marc mental dels separatistes", quan la realitat, segons afirma, és que "per parlar amb Catalunya, per desgràcia, ara mateix s’ha de parlar amb dos blocs diferenciats" dels quals Torra "només representa el separatista". "Quan parli amb Torra, que tingui molt clar que està parlant, dialogant i pactant amb el separatisme, no amb Catalunya", ha dit sobre el president del Govern central.

Notícies relacionades

Quant a Iglesias, que va visitar aquest dimarts a la presó el líder d’Omnium Cultural en presó preventiva Jordi Cuixart, Arrimadas ha comentat que no la sorprèn. "Podem sempre està al costat del separatisme, ho veig diàriament al Parlament. Iglesias prefereix estar amb Torra que amb Albert Rivera, crec que està tot dita, perquè és un senyor que creu que els que no pensem com ell som bèsties", ha opinat.

Arrimadas ha insistit que els independentistes "no renunciaran a res, tampoc a la unilateralitat" i considera que tant Sánchez com Iglesias "tenen moltes ganes que es tapi" i de consolidar la idea que a Catalunya "no passa res", cosa que "és una mentida com la catedral de Burgos". "Aquí passen coses molt greus", ha denunciat, per exigir que el Govern central "protegeixi els drets dels catalans".