MEMÒRIA HISTÒRICA

El policia franquista 'Billy el Niño' té quatre medalles que incrementen un 50% la seva pensió

El Ministeri de l'Interior està estudiant la normativa per retirar-li les condecoracions pensionades

billy

billy

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El policia franquista acusat de tortures Antonio González Pacheco, més conegut com ‘Billy el Niño’, té en el seu historial quatre medalles policials que incrementen en un 50% la seva pensió, segons consta en un informe encarregat pel Ministeri de l’Interior i que ha confirmat aquest dimarts el titular de la cartera, Fernando Grande-Marlaska, en declaracions a Tele 5.

“No és ni una ni dos, en són quatre”, ha remarcat Marlaska, mentre ha explicat que ell mateix va encarregar aquest informe quan va prendre possessió del càrrec. El ministre també ha explicat que els tècnics estan estudiant la normativa per esbrinar si permet la retirada de les medalles o si s’ha de reformar l’ordenament jurídic en matèria de condecoracions.

Notícies relacionades

Marlaska ha recalcat que les condecoracions han d’obeir a “conductes exemplars”. “Per les notícies que tinc, l’exemplaritat és bastant discutible en aquest cas”, ha afegit.

L’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica va demanar la retirada de la medalla del 1977 i Podem va portar aquesta petició al Congrés, tot i que l’anterior ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va negar que es poguessin retirar aquestes condecoracions.