Interior li guarda a Trapero la direcció dels Mossos

El conseller Buch diu que espera que torni a ocupar el càrrec si és absolt de la causa que afronta a l'Audiència Nacional

abertran42958611 madrid 16 04 2018 politica indagatorias en la audiencia naci180416092608

abertran42958611 madrid 16 04 2018 politica indagatorias en la audiencia naci180416092608 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha obert aquest diumenge la porta que el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluis Trapero, pugui tornar a ser cap de la policia catalana quan el procés judicial que afronta per sedició a l’Audiència Nacional acabi, com espera, amb una “absolució absoluta”.

Buch ha fet aquestes afirmacions en roda de premsa, la vigília que l’Audiència Nacional estudiï demà els recursos de Trapero i dels seus antics caps polítics, l’exdirector del cos Pere Soler i l’exsecretari general d’Interior César Puig, segon de l’exconseller Joaquim Forn, contra el seu processament per sedició pel paper dels Mossos l’1-O.

“Tota la confiança”

“Esperem que aquest procés judicial acabi en res. Tenim tota la confiança que va fer un treball professional i escrupolós. Quan es resolgui i hi hagi una sentència favorable al major Trapero, tindrà l’espai que se li guarda al cos dels Mossos d’Esquadra com a major o, en cas que decideixi estar en una altra ubicació que ell cregui més pertinent, tindrà l’espai corresponent”, ha indicat el conseller.

Un periodista ha preguntat llavors al conseller si, ja que Trapero té la condició de major garantida, perquè és un rang del que no pot ser apartat, el que estava anunciant és que li guardaven la plaça de cap dels Mossos d’Esquadra, actualment vacant des que el 14 de juny passat Buch va acceptar la renúncia del comissari Ferran López a seguir al capdavant del cos, que va comandar durant l’etapa del 155, després de la destitució de Trapero.

Notícies relacionades

“Si i no. Ja ho veurem. És una cosa que, en tot cas, quan acabi, que espero que acabi amb una absolució absoluta, l’espai de major és seu, el té. Si el restituïm seria cap dels Mossos, però és un fet que ja ens trobarem quan acabi el procés”, ha apuntat Buch.

En l’ordre de processament, dictada el 4 d’abril, la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela imputa a Trapero un delicte d’organització criminal i dos de sedició per la “total inactivitat” dels Mossos l’1-O i pel seu paper durant el setge a la comitiva judicial que registrava la conselleria d’Economia el 20 de setembre passat, en una operació contra el referèndum il·legal.