Serrat defensa l'acostament de presos després de la seva visita a Estremera

El cantautor ha vist Romeva i Junqueras a la presó

Considera «inútil i injust, políticament desencertat» l'empresonament

Joan Manuel Serrat, en el documental de TV3 ’El noi del Poble-sec’. 

Joan Manuel Serrat, en el documental de TV3 ’El noi del Poble-sec’.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Joan Manuel Serrat coneix Raül Romeva des que l’exconseller d’Exteriors era només un nen. Amic del seu pare des de fa 50 anys (“vam estudiar junts, vam fer la mili junts, vam muntar el primer grup junts”), ha defensat l’acostament dels presos sobiranistes després de visitar Romeva a Estremera. 

Notícies relacionades

En la seva visita ha aprofitat també per saludar l’exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, que es trobava al locutori del costat. Serrat s’hi ha desplaçat després de rebre la invitació de Romeva. La trobada ha començat a dos quarts de cinc de la tarda i ha durat uns 40 minuts.  

“L’he vist bastant bé, molt rocós, molt conscient de la situació i més preocupat per la seva família, per com pateixen”, ha explicat a EL PERIÓDICO després de la seva visita. El cantautor ha reiterat que l’empresonament de Romeva i de la resta de presos sobiranistes li ha semblat “des del primer moment inútil i injust, políticament desencertat”. En aquest sentit ha considerat que l’acostament dels reus a Catalunya seria “una bona declaració d’intencions”. Serrat s’ha mostrat esperançat amb el fet que el recent canvi polític, amb la conformació d’un nou Govern espanyol i també de la configuració d’un nou Executiu català, puguin afavorir el canvi en la situació dels presos.