Cospedal: «Si ETA no va aconseguir trencar Espanya, Puigdemont i Torra, tampoc»

La popular llança la seva campanya a Barcelona i revela que va defensar més gran duresa amb el 155 per intervenir TV-3

zentauroepp43921268 barcelona 23 06 2018  pol tica     11 30 horas  acto con mil180623131305

zentauroepp43921268 barcelona 23 06 2018 pol tica 11 30 horas acto con mil180623131305

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

María Dolores de Cospedal ha triat Barcelona per donar el tret de sortida a la carrera per liderar el PP i oferir la seva recepta cara Catalunya: Constitució i Estatut. “Us asseguro que cap estratagema o operació, es digui com es digui, permetrà que Catalunya se separi de la resta d’Espanya. De cap manera”, ha reblat Cospedal.

L’exministra de Defensa ha volgut prendre protagonisme en les maniobres del partit per frenar el ‘procés’ i provar de minvar la figura de l’exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría al capdavant de l’estratègia a seguir en el conflicte català. En un acte amb afiliats a la seu del PP a Barcelona, ha revelat que preferia un cop de força més contundent amb l’aplicació del 155: “Vam haver d’esperar a què PSOE i Ciutadans. Ens hauria agradat aplicar-lo abans. Però es va esperar perquè no volíem anar sols i volíem sumar més”, ha admès, encara que ha assegurat que li hagués agradat intervenir en aquell moment TV-3 per ser un “aparell secessionista i de creació d’odi”.

Dards a Sánchez

Cospedal s’ha burlat que Pedro Sánchez no sigui diputat en el Congrés i li ha retret que sigui president “gràcies als vots dels que volen trencar Espanya i de Bildu”. Un dard que ha aprofitat per redirigir el president de la Generalitat, Quim Torra: “Hem patit molt els atacs d’ETA. Si ETA no va aconseguir trencar la unitat d’Espanya, tampoc no ho aconseguiran Puigdemont ni Torra”, ha emfatitzat.

“Aquest partit sempre ha governat per a tothom, ho sabeu millor a Catalunya, que teniu un president que no ho fa i que ens va fer sentir vergonya per com es va comportar en la inauguració dels Jocs Mediterranis”. Davant això, ha volgut reivindicar el seu “orgull de ser del PP”. “Ens han difamat, ens han volgut desterrar, excloure, picar, treure del mapa polític i que la nostra gent hagués d’abaixar el cap. Però aquí no l’abaixa ningú perquè hem recuperat Espanya”, ha etzibat.

Així, ha disparat contra el Govern socialista i la porta oberta a reformar la Constitució: “El problema del PSOE, que és un problema per a Espanya, és que opinen i pensen diferent segons són a Catalunya o a Cadis”, ha afirmat, sense oblidar-se dels taronges: “D’altres, depenent del temps. Se’n van anar a dormir sent socialdemòcrates i es van despertar sent liberals”, ha asseverat, provocant rialles entre els assistents. 

Cospedal ha tret pit de liderar un partit que “ha tret els espanyols de la crisi i que s’ha enfrontat als que van desafiar a l’Estat”. Ha demanat de “no tensar” els afiliats, viure una campanya que serveixi per “unir” al PP i no per esquerdar-lo amb “interessos personals”.

Acompanyada per Montserrat

Notícies relacionades

La portaveu de la seva campanya, l’exministra Dolors Montserrat, l’ha erigit com a bandera “de la llibertat” contra la “fustigació de l’independentisme” i ha defensat la seva trajectòria política “des de les bases”. No ha passat per alt un dels al·legats de defensa de la candidata: que hagi guanyat les eleccions als socialistes.

El líder del partit a Catalunya, Xavier García Albiol, ha estat el gran absent a la cita. Qui sí que ha volgut rebre la candidata ha estat a l’expresidenta del PP Alicia Sánchez-Camacho, el secretari general Santi Rodríguez i l’exdelegada del Govern a Catalunya, Plans de Lluna.