PROTESTES CONTRA EL MONARCA

Torra es manifesta contra el Rei a Tarragona

El president s'uneix a la concentració d'ANC i Òmnium contra la visita de Felip VI

jregue43362127 barcelona 16 05 2018   concentraci n de la plaza de la cated180613114435

jregue43362127 barcelona 16 05 2018 concentraci n de la plaza de la cated180613114435 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual / Daniel G. Sastre

Malgrat que havia decidit no plantar Felip VI en la inauguració dels Jocs del Mediterrani a Tarragona, Quim Torra continua volent fer gestos de desafecte cap al Monarca. Si al matí ha anunciat que a partir d’ara no pensava anar a cap acte convocat per la Casa Reial ni pensava convidar el Rei a cap de la Generalitat, a la tarda ha fet un pas més: el president ha decidit unir-se a la manifestació que l’ANC i Òmnium han convocat aquesta tarda contra la visita del Rei a territori català.

Notícies relacionades

L’ANC ha celebrat a través de les seves xarxes socials que Torra hagi volgut afegir-se a la seva iniciativa. Hores abans, el president ha explicat en roda de premsa que pensava anar a Tarragona per entregar al Rei diversos informes del Síndic de Greuges sobre l’actuació policial de l’1 d’octubre. Durant la seva intervenció ha dit que des d’ara ni ell ni cap membre del Govern assistiran "a cap acte organitzat per la Monarquia", i que la Generalitat tampoc no convidarà el Rei a cap dels actes que convoqui. "Pels presos polítics i pels exiliats, pel nostre dret inalienable a l’autodeterminació. Per dignitat. I avui, per damunt de tot, per Tarragona", ha proclamat el president.

Abans d’acudir a la concentració, Torra ha penjat un vídeo firmant la seva renúncia com a vicepresident d’honor de la Fundació Princesa de Girona. "No farem com si la situació greu que vivim a Catalunya no existís".