Catalunya

Rivera carrega contra el Govern per no haver defensat la presència del Rei a Catalunya

"Em fa pena veure com el Govern mira cap a un altre costat", afirma el president de Ciutadans

albert rivera

albert rivera

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de Cs, Albert Rivera, ha criticat el Govern de Pedro Sánchez per no haver defensat la presència del cap de l’Estat, el rei Felip VI, a Catalunya, després que el president de la Generalitat catalana, Quim Torra, hagi asseverat aquest divendres que no el convidarà a cap acte.

"Ja que el Govern no ha dit res, nosaltres sí que ho diem", ha afirmat Rivera en la seva intervenció inicial en el Consell General de Cs, que s’ha celebrat aquest divendres a Madrid, en què ha reivindicat que el cap de l’Estat "vagi a Catalunya tantes vegades com vulgui i siguin necessàries".

"Em fa pena veure com el Govern mira cap a un altre costat", ha continuat, i ha agregat que té la sensació que "els nacionalistes tornen a guanyar".

Així mateix, ha afirmat que és "dolorós" escoltar el president català, que titlla de "bèsties tarades a tots els espanyols, inclosos els catalans no independentistes".

Segons ell, Torra està anunciant que "trepitjarà" de nou la Constitució, i ha lamentat que el Govern no faci res davant de la reobertura de delegacions a l’estranger i la concessió de més diners a la televisió pública catalana.

"Davant d’aquesta segona part del procés, tenim un Govern que mira cap a un altre costat", ha insistit, i ha acusat l’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero de promoure la recuperació d’"un Estatut inconstitucional".

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha recordat la frase de Zapatero, que va afirmar que deu anys després de l’aprovació de l’Estatut, Catalunya estaria "molt més integrada" a Espanya.

"No va ser mai una bona decisió concedir privilegis a aquells que no respecten els altres", ha postil·lat, i ha conclòs que al nacionalisme “no se’l copia”, sinó que se'l guanya a les urnes, com ha assenyalat que va fer Cs a Catalunya.