'CAS MÀSTER'

Ex tinent d'alcalde de Madrid sobre el seu màster: «No vaig fotre brot»

Calvo, citat com a testimoni, diu que es va sorprendre al saber que va treure excel·lents

La jutge investiga els títols de la URJC, entre els quals, els de Cifuentes i Pablo Casado

El regidor de l’Ajuntament de Madrid Pedro Calvo, en una imatge d’arxiu.

El regidor de l’Ajuntament de Madrid Pedro Calvo, en una imatge d’arxiu. / ARXIU / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

L’extinent d’alcalde de Madrid Pedro Calvo ha estat molt explícit a l’hora de parlar del màster de la Universitat Rei Joan Carles (URJC), que va cursar com altres dirigents populars, entre ells, l’expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes i el candidat a presidir el PP Pablo Casado. “No vaig fotre brot”, va assegurar als periodistes. 

Segons Calvo, es va matricular per 2.500 euros, però no va fer res més i ni tan sols va arribar a sol·licitar les convalidacions que assegura que ha vist en els mitjans de comunicació i gràcies a les quals Casado va veure aprovades la majoria de les assignatures exigides per obtenir el títol. També ha dit l’exconseller madrileny que la seva citació com a testimoni en el procediment en què s’investiguen les irregularitats detectades en els màsters d’aquesta universitat pública li ha permès conèixer les seves qualificacions. “L’únic bo que puc dir és que almenys havia obtingut bastants excel·lents, però sense entregar res. Mai no vaig anar a classe”, cosa que va qualificar d’“inaudita”.

A preguntes d’una de les parts, va assenyalar que al que li agradaria tenir alguna explicació és a ell, tot i que per aquestes qualificacions entén per què ha sigut cridat com a testimoni a la causa, de la mateixa manera que altres alumnes i el mateix rector de la universitat, Javier Ramos.

L’exdirigent del PP madrileny, que va qualificar d’"indignant" la citació pel 'cas màster', el títol del qual va dir que no havia utilitzat mai, per aparèixer de nou el seu nom a la premsa després de la seva imputació en el 'cas Lezo' per la compra d’Inassa, va assegurar que feia més de set anys que no parlava amb el responsable del màster, el catedràtic Enrique Álvarez Conde, que haurà de comparèixer com a imputat el proper 25, pel de Cifuentes, que farà el mateix l’endemà, i l’1 d’agost pel de Casado.

Ramos es defensa

Notícies relacionades

El rector de la URJC ha assenyalat aquest dijous que va ser precisament l’actual equip de Govern de la Universitat el que va decidir portar a la Fiscalia les presumptes irregularitats en el màster que va cursar l’expresidenta madrilenya el 2012. 

Al final d’una extensa compareixença (gairebé dues hores i mitja), Ramos ha emfatitzat que els fets que s’estan investigant per part del Jutjat d’Instrucció número 51 de Madrid són “molt anteriors” a la seva presa de possessió i que és la Universitat la “gran perjudicada” per aquest assumpte, segons informa Europa Press.

Temes:

Cas Cifuentes