ABANS DEL CONGRÉS NACIONAL

L'exconseller Santi Vila es dona de baixa del PDECat

Estripa el carnet del partit a les portes del congrés nacional per "opinar lliurement" sobre el conflicte català

zentauroepp43072862 graf2065  huesca  espa a   25 04 2018   el exconseller de cu180425142811

zentauroepp43072862 graf2065 huesca espa a 25 04 2018 el exconseller de cu180425142811 / JAVIER BLASCO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Santi Vila ha estripat el seu carnet del PDECat. L’exconseller d’Empresa, Cultura i Territori i Sostenibilitat durant les legislaturesd’Artur Mas  i Carles Puigdemont ha decidit marxar del partit a les portes del congrés nacional.

Segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar EL PERIÓDICO, Vila prefereix no intervenir en el debat que desenvoluparan els postconvergents al juliol i poder "opinar lliurement", sense lligams, sobre el conflicte català. Vila va decidir apartar-se de la política quan va abandonar l’Executiu de Puigdemont just abans de la declaració unilateral d’independència del 27 d’octubre perquè preferia que es convoquessin eleccions per evitar l’aplicació del 155.

Es va mostrar molt crític amb Puigdemont i Junqueras i va declarar en una entrevista a RAC-1 que no havia fet res com a conseller per crear estructures d’Estat. El PDECat li va obrir un expedient per decidir si arribava a sancionar-lo per aquestes declaracions però l’afer encara continua obert. 

Notícies relacionades

Ara treballa en l’empresa privada com a director general d’Aigües de Banyoles. Va al·legar que era el moment d’"assumir responsabilitats davant del jutge" i va assegurar que "no entendria que pogués presentar-se a res amb un procés judicial obert" perquè "cal passar comptes" amb la justícia.

Els dies 20, 21 i 22 de juliol el partit debatrà i analitzarà la tasca feta per l’actual direcció i elegirà el substitutd’Artur Mas, que va deixar la presidència al gener. La coordinadora general, Marta Pascal, va assegurar que busquen contenir l’empenta dels crítics donant-los més protagonisme amb una direcció més plural. El partit, que fa mesos que prova de concretar el seu lloc en el panorama polític després del resultat de JxCat en les eleccions de desembre.