ABANDONA BERLÍN

Puigdemont es muda a Hamburg

L'advocat de l'expresident assegura que abandona Berlín per "qüestions de seguretat" i per proximitat amb el tribunal que decidirà el seu futur

puigdemont

puigdemont

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Carles Puigdemont marxa de Berlín. Amb prou feines dos mesos i mig després d’instal·lar-se a la capital alemanya, l’expresident de la Generalitat ha decidit fixar la seva nova residència a Hamburg, al nord del país. Segons va confirmar ahir el seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, al programa ‘Més 324’, de TV3, aquest canvi es deu a "qüestions de seguretat".

En una entrevista a la televisió pública catalana, el defensor de Puigdemont ha explicat que durant la seva estada a la capital alemanya el líder independentista havia sigut increpat en alguna ocasió. "A Berlín estava massa exposat. Era un lloc massa conegut i hem hagut de prendre mesures", ha explicat.

Tanmateix, el trasllat de Puigdemont a Hamburg també es deu a una qüestió logística, ja que és la gran ciutat més pròxima al tribunal de Schleswig-Holstein. A finals de juny o a començaments de juliol aquest tribunal serà l’encarregat de determinar si ha de ser extradit a Espanya pels delictes de rebel·lió i malversació de fons públics, una cosa que va sol·licitar el magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

Sospites d’espionatge

D’altra banda, el Parlament belga va decidir dimecres passat que una comissió investigarà si els serveis secrets espanyols (CNI) van espiar Puigdemont. La justícia belga i la policia de Finlàndia també han obert una investigació per determinar si els espies van rastrejar la localització de l’expresident per poder capturar-lo.

Notícies relacionades

El 25 de març passat Puigdemont va ser detingut per sorpresa quan tornava amb cotxe d’un viatge a Finlàndia en direcció a la seva residència a Waterloo, Bèlgica. Després de 12 nits a la presó de Neumünster, les autoritats judicials alemanyes van descartar per primera vegada el delicte de rebel·lió sol·licitat per la judicatura espanyola i van deixar l’expresident en llibertat sota fiança.

Encara que la Fiscalia alemanya ha continuat insistint en l’extradició per rebel·lió i malversació les seves discrepàncies amb el Tribunal de Schleswig-Holstein, que té l’última paraula sobre el cas, han sigut més que evidents. El tribunal regional ja ha tombat en dues ocasions, el 5 d’abril i el 22 de maig, aquesta petició. En les properes setmanes sabrem si a la tercera va la vençuda.